Hlavní obsah

Alžířan chytil na istanbulské ulici batole, které vypadlo z okna

V Istanbulu vypadlo z okna dvouleté batole.Video: Filip Kalčák, AP

 

Reklama

Sedmnáctiletý mladík chytil dvouletou Syřanku, která vypadla z okna v druhém patře bytového domu.

Článek

Sedmnáctiletý Alžířan se v Turecku stal hrdinou poté, co chytil dvouletou Syřanku, která kvůli matčině nepozornosti vypadla z okna v druhém patře bytového domu. Informoval o tom turecký list Daily Sabah.

Incident se stal minulý týden ve čtvrtek v istanbulské čtvrti Fátih, kde žije početná arabská komunita. Malá Daúhá Muhammadová vypadla z okna v druhém patře, když její matka Lajla vařila.

Mladý Alžířan Fauzí Zabaat, který pracuje v obchodě ve stejné ulici, zahlédl, že batoleti hrozí pád, a přispěchal na pomoc. Dívku se mu podařilo chytit těsně před tím, než by dopadla na chodník, čímž jí pravděpodobně zachránil život.

„Zrovna jsem šel po ulici, když jsem uviděl tu malou dívku v okně,“ sdělil Zabaat pro portál The National. „Vypadla z něj, ale díkybohu jsem ji chytil, než dopadla na zem.“

Incident zachytila bezpečnostní kamera přilehlého obchodu a video se tak stalo hitem sociálních sítí. Otec Júsif na místo přispěchal krátce po incidentu a Fauzímu dal za záchranu dcery 200 tureckých lir (v přepočtu 774 korun). Dívka sice vyvázla bez zranění, ale byla viditelně otřesena.

Reklama

Související témata:

Doporučované