Hlavní obsah

Amazon pomůže s vakcínou. Chce ji za to přednostně pro své zaměstnance

Ilustrační foto.

Reklama

Internetový obchod Amazon poslal novému prezidentovi USA Joe Bidenovi dopis, ve kterém nabízí pomoc s distribucí vakcíny na covid-19. Za asistenci žádá přednostní vakcinaci svých zaměstnanců.

Článek

Amazon se obrátil na nového prezidenta Spojených států Joe Bidena s prosbou, aby upřednostnil jeho zaměstnance v plánech na distribuci vakcíny proti onemocnění covid-19. Informovala o tom stanice CNN.

Jednatel Amazonu Dave Clark napsal prezidentovi v dopise, že firma je „připravená asistovat“ s očkováním 100 milionů Američanů během prvních 100 dní nové administrativy, k čemuž se Joe Biden dříve zavázal.

Clark v dopise zdůraznil, že Amazon má ve Spojených státech více než 800 tisíc nepostradatelných zaměstnanců. Ti by na oplátku „měli obdržet vakcínu na covid-19 v nejbližší vhodný čas“.

Pomoct by k tomu měla dohoda uzavřená s licencovaným poskytovatelem zdravotní péče, díky níž by Amazon mohl očkovat zaměstnance přímo na svých pracovištích.

Internetový obchod je dále podle dopisu „připravený využít své operace, informační technologie, odborné znalosti a komunikační schopnosti“, aby Bidenově administrativě co nejvíc pomohl v jejím očkovacím úsilí.

Firma Amazon, jejíž hodnota navzdory pandemii neustále roste, se o brzký přístup k vakcíně pro své zaměstnance zasazovala už dříve. V prosinci napsal Dave Clark dopis pro americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), v němž také žádal o přístup k vakcíně v „nejbližší vhodný čas“.

Podobné žádosti obdrželo CDC i od dopravní společnosti Uber, která prosazuje brzké dávky vakcíny pro své řidiče. Americká Národní maloobchodní federace žádala o upřednostnění pracovníků maloobchodního průmyslu.

Reklama

Související témata:

Doporučované