Hlavní obsah

Američané ku**vsky nenávidí Trumpa, rapuje Eminem v nové skladbě

Eminem se pustil do Donalda TrumpaVideo: AP

 

Reklama

Americký rapper Eminem se ve svém novém rapovém počinu nevybíravě pustil do prezidenta Spojených států. Častuje ho nevybíravými výrazy včetně vulgárních nadávek.

Článek

Video vzniklo podle agentury AP minulý týden v garážích v Detroitu a bylo zveřejněno v úterý v rámci udílení hiphopových cen Hip Hop Awards.

„V úřadu je nyní kamikadze, který zřejmě vyvolá jaderný holokaust,” rapuje o prezidentovi Eminem. Dále mimo jiné konstatuje, že rasismus je jediná věc, v níž je Trump úžasný. Trumpa, kterému je 71 let, nazývá 94letým „rasistickým dědulou”.

Známý rapper rovněž v textu tvrdí, že kritikou hráčů Národní fotbalové ligy (NFL), kteří při hymně na protest proti násilí vůči menšinám v USA poklekávají, Trump jen odvádí pozornost od skutečných problémů, jakým je například Portoriko. To se vzpamatovává z následků ničivého hurikánu.

Prezidenta kritizuje za to, že se obklopil kontroverzními lidmi, jako je nyní již bývalý hlavní stratég Bílého domu Steve Bannon. Toho podpořila i rasistická organizace Ku Klux Klan.

Trump prý nemá podle umělce rád válečné veterány, kteří padli do zajetí. Naráží tak na Trumpovu kritiku senátora Johna McCaina, který byl během války ve Vietnamu pět let zajatcem. „Mám rád lidi, kteří nebyli v zajetí,” odpověděl v roce 2015 Trump na dotaz, zda McCaina považuje za válečného hrdinu, připomněla televize CNN.

Kritiku prezidenta uzavírá Eminem tím, že Američané milují svou armádu a svou zemi, ale „ku**vsky nenávidí Trumpa”. Na úryvek ze skladby se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované