Hlavní obsah

Američané v tichosti postavili zeď už i v Praze a Klinika se koupe v záři reflektorů

Den očima Janka Rubeše.Video: Janek Rubeš, Seznam Zprávy

 

Reklama

Žižkovská Klinika přitahuje enormní pozornost médií. Stejně tak ji přitahuje i největší dopravní letadlo. Nikdo si ale nevšiml, že Američané postavili další zeď, v Praze. Manželka Jeffa Bezose se možná stane nejbohatší ženou světa a magistrát Prahy používá k pochvale Prahy pochybné zdroje.

Článek

Mediální pokrytí, které doprovází vyklizení Kliniky na periferii Prahy, je nevídané. Tolik novinářů není ani na terčích střelnice Pražského hradu. Proč celý případ řeší SŽDC (Správa železniční dopravní cesty), jejímž úkolem je starat se o železniční a dopravní cesty, zůstává záhadou.

Pozornost stále budí i největší dopravní letadlo světa Airbus A380. Mladý chlapec z vesnice Velíz poblíž Prahy požádal řízení letového provozu, zda by letadlo nemohlo létat blíže jeho domu. Chce na něj lépe vidět.

Zeď Donalda Trumpa na hranicích s Mexikem zůstává pro celý svět velkým tématem. Zatímco se pozornost všech obrací tam, Američané postavili jinou zeď v Praze. Vyrostla v blízkosti jiné zdi poblíž americké ambasády.

Budoucí bývalá žena Jeffa Bezose se může díky rozvodu stát nejbohatší ženou na světě. Tou je momentálně vnučka zakladatele firmy L’Oréal. Bezosův majetek odpovídá zhruba 3 bilionům korun. Pokud si ho rozdělí s manželkou na polovinu, může on o prvenství naopak přijít.

Pražské vánoční trhy byly podle Prahy serverem CNN zvoleny jako jedny z nejlepších na světě. Článek, kterým se chlubí pražský magistrát, je ale ze září roku 2018. Ten je zase opsaným článkem z roku 2016.

Reklama

Doporučované