Hlavní obsah

Americká herečka se přiznala, že získávala nové členky pro sexuální kult

Americká herečka se přiznala, že získávala nové členky pro sexuální kult.Video: Martin Zíta, AP

 

Reklama

Americká herečka Allison Macková u soudu přiznala vinu z účasti ve skupině podezřelé z obchodování s lidmi za účelem sexuálního vykořisťování. Macková se proslavila rolí novinářky Chloe Sullivanové v seriálu Smallville. Ten přibližoval středoškolská léta Clarka Kenta, tedy superhrdiny Supermana.

Článek

U soudu Allison Macková přiznala, že pro podezřelou skupinu Nxivm získávala nové členky, informovala britská BBC. Ty měly být později nuceny k sexu s hlavní postavou kultu Keithem Ranierem. Macková už dříve u soudu odmítla vinu přímo z účasti na sexuálním vykořisťování. Kvůli náboru nových členek čelí dvěma obviněním z vydírání. V každém bodě může být odsouzena až ke 20 letům vězení.

„Musím za své skutky převzít zodpovědnost,“ citovala Mackovou BBC. Ženy pro kult získávala údajně pod záminkou připojení se k mentorské skupině pro mladé ženy.

Skupina Nxivm podle obžaloby fungovala na principu pyramidového schématu, zmíněný Keith Raniere stál na její špici a byl jediným mužem v organizaci. Macková měla působit jako jedna z jeho nejvýše postavených zástupkyň. Členky kultu musely pro možnost posunout se v hierarchii platit tisíce dolarů. Po jejich iniciačním obřadu mezi členkami a Ranierem panoval vztah pána a otrokyně.

Macková měla podle newyorského prokurátora na Raniereho pokyn shromáždit kompromitující informace o dvou členkách kultu, pomocí kterých je měla odstrašit od promluvení o skupině na veřejnosti.

Raniere byl americkou FBI zadržen minulý rok v Mexiku. U soudu se brání tím, že sexuální vztahy s členkami byly konsensuální.

Reklama

Doporučované