Hlavní obsah

Americké centrum při ZČU v Plzni pomáhá žákům s angličtinou

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Americké centrum US Point, součást Ústavu jazykové přípravy Západočeské univerzity v Plzni (ZČU), pomáhá v době koronavirové epidemie žákům základních i středních škol s angličtinou.

Článek

„Nabízí on-line konzultace a konverzační klub. Služby, které jsou zdarma, poskytuje také učitelům, kteří chtějí poradit s online výukou,“ řekla mluvčí univerzity Šárka Stará.

„Kvůli mimořádným opatřením je náš program značně omezen, a proto jsme se rozhodli podpořit žáky, studenty a učitele formou konzultací a konverzací,“ řekla vedoucí US Pointu Daniela Lukavská.

V pracovních dnech kromě úterý si žáci 1. i 2. stupně základních škol nebo středoškoláci mohou vybrat čas, který jim vyhovuje, a absolvovat až třicetiminutovou individuální konzultaci. Svůj termín si zarezervují na webových stránkách US Pointu, kde také najdou další instrukce. „Ideální je, když nám žáci na začátku konzultace pošlou naskenované nebo vyfocené cvičení, s nímž potřebují poradit. Dané téma pak vysvětlíme a procvičíme,“ uvedla Lukavská, která on-line konzultace vede.

Podobně funguje také konverzační klub určený také pro dospělé. „Stačí si zvolit jednu ze šesti nabízených úrovní a podle rozvrhu se připojit ke konverzaci na platformě Zoom. Úrovně konverzačních klubů i rozvrh zájemci najdou na webu US Pointu,“ řekla mluvčí.

Učitelům, kteří hledají rady či inspiraci, jak vést on-line výuku, poradí lektorka ústavu a specialistka na moderní technologie výuky Tereza Havránková, a to každou středu večer na platformě Zoom. Například s tím, jak hodiny koncipovat, jaké typy úloh při výuce na dálku používat a jak žáky motivovat, dodala Stará.

Veškeré informace jsou na webu Amerického centra US Point.

Reklama

Doporučované