Hlavní obsah

Americký komik Kevin Hart nebude moderovat Oscary kvůli homofobním tweetům z minulosti

Kevin Hart nebude moderovat Oscary.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Americký komik a herec Kevin Hart nebude moderovat udílení amerických filmových cen Oscar. Hart od moderování sám odstoupil poté, co veřejnost poukázala na jeho homofobní tweety z minulosti.

Článek

Americký komik a herec Kevin Hart nakonec nebude moderovat prestižní udílení amerických filmových cen Oscarů. Hart od moderování slavnostního galavečera odstoupil poté, co veřejnost poukázala na jeho sérii homofobních Tweetů z minulosti.

Vedení filmové akademie Harta vyzvalo k okamžité omluvě. Komik to odmítl ve videu, které zveřejnil na svém Instagramu. Odmítnutí odůvodnil tím, že se za konkrétní homofobní vyjádření v minulosti už několikrát omluvil a nechce se vracet do časů, které jsou už dávno za ním. Kromě toho vyzval, aby energii, kterou uživatelé věnovali hledání tweetů z roku 2010, investovali také do nalezení jeho pozdějších omluv.

Svou neúčast na Oscarech zveřejnil na svém twitterovém profilu, na kterém se veřejně omluvil LGBT komunitě za své minulé výroky, zdůraznil, že nechce nikomu ubližovat a nechce odvádět pozornost od udílení cen. Dle dalších instagramových postů se Hart distancuje od svých dřívějších výroků a píše, že se každý člověk vyvíjí a on už není tím, kým byl dřív.

Ihned po zveřejnění zprávy, že se Hart zhostí role moderátora, se na sociálních sítích začaly šířit odkazy na komikovy tweety z období okolo roku 2010, ve kterých píše o tom, že by o hlavu svého syna rozbil domeček pro panenky, kdyby si s ním hrál, protože je to gay, nebo slovo gay používal jako nadávku. The Guardian píše, že internetoví uživatelé zveřejnili i záznam jednoho z Hartových stand-upů, ve kterém říká, že by nevěděl, jak reagovat na to, že je jeho syn gay a že gay momenty dětí je nutné potlačit hned v jejich počátcích.

Hart měl nahradit moderátora zábavné noční show a producenta Jimmyho Kimmela, který oscarový večer uváděl v posledních dvou letech. Pořadatelé se v posledních letech potýkají s trvale klesající sledovaností, která byla v minulém ročníku nejnižší v historii, a tak se snaží ceremoniál oživit různými způsoby. Vedení filmové akademie v létě mimo jiné schválilo zkrácení večera o půl hodiny na přibližně 180 minut. Navrhlo rovněž udělovat cenu za divácky nejoblíbenější film, od čehož však po kritice z řad filmařů prozatím ustoupilo.

Například filmový magazín The Hollywood Reporter nedlouho před zveřejněním jména nového průvodce slavnostního večera označil tuto roli v narážce na zmíněný propad sledovanosti za „nejméně poptávanou práci v Hollywoodu“.

Reklama

Doporučované