Hlavní obsah

Americký kytarista Slash dorazil do Prahy. Seznamu dal exkluzivní rozhovor

Slash hostem rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nepřehlédnutelný americký kytarista Slash, známý především jako spoluzakladatel formace Guns N' Roses dnes vystoupí v pražské O2 areně. Do Česka dorazil po čtyřech letech se svým sólovým projektem Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators v rámci turné na podporu jeho čtvrtého sólového alba Living The Dream. Povídal si s ním Dan Sywala a kromě jiného probrali i Slashovo první sólové album z roku 2010, kam si pozval řadu hvězdných hostů. Celý rozhovor najdete příští neděli v Magazínu Slavní.

Článek

„Když se k tomu teď vracím, tak to byla zábava, ale zároveň i velká výzva. Vybaví se mi hlavně složitá logistika a fakt, že jsem sotva věděl, co to bude obnášet dát nakonec desku dohromady. Já jsem totiž do procesu nezapojoval nějaké vydavatelství nebo týmy manažerů. Nahráli jsme desku a pak až řešili formality,“ zmiňuje Slash. Mezi hosty se na jeho eponymním debutu objevili třeba Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister z Motörhead, Iggy Pop, ale i Chester Bennington z Linkin Park.

„Sice se nakonec na desku nedostal, ale máme ho nahraného. Bohužel jsme to nemohli vydat, protože to nepovolil management kapely. Napsal skutečně nádhernou skladbu, která detailně popisovala stav jeho mysli v té době. Neměl jsem tehdy ponětí, co se děje v jeho hlavě a čím trpí. Zrovna nedávno mi někdo připomněl, že Chestera máme nahraného na demonahrávce. Stejně tak rád vzpomínám na Chrise Cornella, protože to byla nejintenzivnější spolupráce, jakou jsme mezi námi do té doby realizovali, než nás také opustil,“ dodává Slash.

Kytaristův klíčový parťák

Klíčovým parťákem je Slashovi již jednu dekádu americký zpěvák Myles Kennedy, který si uznání získal jakožto frontman formace Alter Bridge. „Poprvé jsem o něm slyšel v roce 2003, když jsme hledali zpěváka pro kapelu Velvet Revolver. Zmínil se mi o něm bubeník Matt Sorum a Myles dokonce vynikal mezi všemi kandidáty, ale pak se už neozval. O pár let později, když jsme značně toužili nahradit Scotta Weilanda, tak Myles měl plné ruce práce v Alter Bridge. Značně si u mě stoupl, když je nechtěl opustit. Později nastaly vhodnější podmínky a od té doby mi ještě mnohokrát dokázal své kvality a hlavně charakter. Máme ho v kapele moc rádi, i když si ho často dobíráme za jeho roličku ve filmu Rocker,“ vtipkuje Slash.

Slash se opakovaně vrací do Prahy

Do Prahy Slash dorazil již mnohokrát a má i svá oblíbená místa. „Za chvíli skočíme do jednoho steakhousu, protože náš vrchní technik má narozeniny. Celkově na Česko moc rád vzpomínám, protože k vám jezdím poměrně často už od devadesátých let. Praha je skutečně nádherné město a pamatuju si, že už jako dítě jsem o něm četl a slýchával. Před čtyřmi lety to tady byla paráda s The Conspirators a v mezidobí i s Guns N' Roses. Je to radost se k vám vracet.“

Reklama

Související témata:

Doporučované