Hlavní obsah

Americký senátor McCain má nádor na mozku

John McCain trpí glioblastomem. Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Republikánský senátor trpí takzvaným glioblastomem. I když se jedná o nejagresivnější typ mozkového nádoru, lékaři dávají McCainovi šanci na uzdravení. Pacienti s touto diagnózou umírají průměrně po třech měsících.

Článek

John McCain se začátkem týdne podrobil odstranění krevní sraženiny nad levým okem. O jeho stavu informovala klinika Mayo, kde se také plánuje léčit.

„Senátor a jeho rodina spolu s pečovatelským týmem kliniky Mayo zvažují další léčebné možnosti. Součástí těchto léčebných možností může být kombinace chemoterapie a ozařování," uvedla klinika ve Phoenixu. Podle lékařů si osmdesátiletý válečný veterán vede dobře a jeho zdravotní stav je jinak výborný.

„Zpráva o otcově nemoci zasáhla každého člena rodiny McCainů," sdělila na Twitteru senátorova dcera Meghan. „Moje babička, matka, bratři, sestra a já jsme byli šokováni a nyní trpíme úzkostí z toho, co přijde," dodala.

TWITTER: „John McCain je americký hrdina a jeden z nejstatečnějších bojovníků, jaké jsem kdy poznal. Rakovina neví, proti komu stojí. Dej jí co proto, Johne," napsal na Twitteru bývalý prezident Barack Obama. 

Brzké uzdravení již McCainovi, který je znám svou tvrdostí, zásadovostí a také ochotou spolupracovat v klíčových záležitostech s demokraty, popřáli nejen jeho kolegové z Kongresu USA, ale i prezident Donald Trump s manželkou Melanií. „Brzy se uzdrav," uvedl Trump v prohlášení s tím, že McCain byl vždy bojovník.

Reklama

Související témata:

Doporučované