Hlavní obsah

Američtí skauti začnou přijímat transsexuály, oči jim otevřel osmiletý chlapec

Američtí skauti do svých řad přijmou i transsexuály.

 

Reklama

Sesterská organizace amerických skautek podobné pravidlo zavedla už před několika lety.

Článek

Americká skautská organizace bude přijímat členy na základě jejich genderové identity, což otevírá dveře i transsexuálům. Američtí skauti se tak zařadí po bok své sesterské organizace amerických skautek, která podobné pravidlo zavedla už před několika lety.

Skauti to sice oficiálně nepotvrdili, nicméně nová pravidla přišla jen několik měsíců poté, co si stěžoval osmiletý člen jejich mládežnické organizace Cub Scouts, kam chodí děti od sedmi do dvanácti let. Joe Maldonado byl vyloučen poté, co vyšlo najevo, že je transgender.

Vedoucí amerických skautů v několika prohlášeních uvedli, že pro organizaci jde o další historický milník. Ocenili Maldonadovo úsilí a možnost, kterou tím skautům dal. „Je to pro nás příležitost, jak zhodnotit a zmodernizovat náš přístup, a také příležitost, jak radost ze skautingu přinést většímu počtu mladých lidí,” citovala CNN Michaela Surbaugha, výkonného ředitele americké skautské organizace.

Televize dále připomíná, že se nejedná o první podobnou kauzu, kterou musí skauti v posledních několika letech řešit. Organizace byla dlouho kritizována za to, že za své členy a skautské vedoucí nepřijímala gaye. Tuto svou politiku změnila až v roce 2014, respektive 2015.

Reklama

Doporučované