Hlavní obsah

Anděl Páně 2 je komerčně nejúspěšnější český film všech dob, předběhl Svěráka

Pohádka Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha vydělala na tržbách 127,1 milionu korun.

Reklama

Článek

Anděl Páně 2 je po deseti týdnech v distribuci komerčně nejúspěšnějším českým filmem promítaným v tuzemských kinech. Vyplývá to ze statistik Unie filmových distributorů (UFD). Dosud nejvíce za český film v kinech diváci utratili za Vratné lahve.

Anděl Páně 2 vstoupil do kin loni 30. listopadu. Zájem diváků o pokračování pohádky byl od počátku veliký. První tři po sobě jdoucí víkendy po premiéře její návštěvnost překročila 100 000 diváků a Anděl Páně 2 byl nejnavštěvovanějším snímkem roku 2016 v českých kinech. Počet milionu diváků překonal Strachův film v půlce ledna.

Jiří Strach: Co by mě přimělo natočit třetí díl Anděla Páně:

Po uplynulém víkendu pohádka Anděl Páně 2 podle UFD na tržbách o 2,5 milionu korun překonala snímek režiséra Jana Svěráka Vratné lahve z roku 2007 s tržbami 124,6 milionu korun. Třetí podle výše tržeb je komedie Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka (2010), která vydělala 124,1 milionu korun.

V žebříčku návštěvnosti kin za uplynulý víkend obsadil Anděl Páně 2 s počtem 24 148 diváků třetí příčku.

Největší zájem měli lidé o novinku v podobě amerického hororu Kruhy, který si nenechalo ujít 28 437 diváků. Na druhém místě skončila o víkendu komedie Všechno nebo nic slovenské režisérky Marty Ferencové.

Reklama

Doporučované