Hlavní obsah

Angličana nepustili do letadla. Neměl peníze na zavazadlo, tak se oblékl do několika košil a kalhot

Muže s několika vrstvami oblečení odmítli pustit do letadlaVideo: AP

 

Reklama

Angličan na Islandu se pokoušel neúspěšně dostat na palubu letadla oblečený do několika vrstev oděvů. Snažil se tak vyhnout poplatku za zavazadlo, na který podle svých slov neměl peníze.

Článek

V osmero kalhotách a deseti košilích se snažil Angličan Ryan Williams dostat na palubu letadla společnosti British Airways na Islandu. Čin zdůvodnil tím, že nemá peníze na poplatek za převážené zavazadlo. Zaměstnancům letiště se však jeho nápad nelíbil, a tak nechali Williamse zadržet. Den po incidentu odepřel Williamsovi vstup na palubu svého stroje i pilot společnosti EasyJet.

Williams se označuje za umělce a návrháře. K celé situaci došlo podle něj tak, že se na Islandu ocitl bez peněz a bez domova a chtěl se vrátit domů do Londýna. Jeho sestra mu měla obstarat letenku. K té však nekoupila žádné zavazadlo. Brit, který označil své oblečení za svůj život, se do něj poté oblékl. Podle Williamse se cena všech kusů jeho šatníku pohybuje mezi dvěma až třemi tisíci liber, v přepočtu až 86 tisíc korun.

O incidentu informoval Williams na svém Twitteru. Jeho příběh se později objevil v několika světových médiích. Z posledních příspěvků lze ale usuzovat, že o publicitu umělec příliš nestojí. „Všem, kteří informují o mém zážitku z islandského letiště. Prosím přestaňte říkat, že jsem se vyhýbal nadměrným poplatkům za zavazadla. Nemohl jsem si dovolit poplatek ve výši 90 liber (2 500 korun), protože jsem na Islandu zůstal bez domova více než týden,“ napsal Brit na sociální síť.

Reklama

Související témata:

Doporučované