Hlavní obsah

Ani já neznám identitu výherců, říká šéf Sazky. Vše se odehrává v milionářské místnosti

Robert Chvátal, šéf Sazka Group o dalších plánech firmy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Loterie Sazky v uplynulém roce udělaly milionáře hned z 275 Čechů. Teď chce firma přilákat i ty, kteří dosud nesázeli. Pomoci ji k tomu má internet i magická data.

Článek

Jak Sazka zachází s novými milionáři? V přísném utajení. „Ví o tom jeden dedikovaný člověk ve finančním oddělení a probíhá to v milionářské místnosti, ale ani já, coby ředitel, neznám identitu těch výherců, ” vysvětluje šéf Sazka Group Robert Chvátal.

Firma tak výherci nabídne psychologické i finanční poradenství, ale o jeho dalším osudu už víc neví.

Pro nejvyšší výhru si do milionářské místnosti v sídle Sazky dojel vlakem z Pardubického kraje výherce v roce 2015. Loterie Eurojackpot mu přinesla 2,5 miliardy korun. V hotovosti si však výherce může vždy odnést maximálně 270 tisíc.

Právě mezinárodní Eurojackpot je loterií, na kterou Češi slyší. Loni na ni vsadili dvě miliardy korun. „My jsme měli docela štěstí – v roce 2018 byl počet týdnů, kdy byl maximální jackpot, extrémně vysoký. A tato hra je velmi závislá na tom, jaká je výše jackpotu,” vysvětluje Chvátal. I přes rostoucí popularitu Eurojackpotu ale bezkonkurenčně nejsilnější loterií Sazky i nadále zůstává Sportka. Ta by teď měla být atraktivnější i pro mladší generace a dopomoci jí k tomu má internet.

Pokračování rozhovoru s Robertem Chvátalem.Video: Seznam Zprávy

Společnost Sazka Group vedle Česka nabízí loterie také v Chorvatsku, Řecku, Rakousku a Itálii, kde se nyní snaží o získání další licence. Zároveň Chvátal potvrdil zájem také o loterii francouzskou a britskou. Firma tak má dokonalý přehled o evropském trhu. A jeho hráči se od sebe poměrně liší.

„Češi jsou konzervativní národ. I proto je tu loterie menší než třeba v Itálii, Portugalsku, nebo v Řecku,” říká Chvátal s tím, že zatímco u nás je sázka záležitostí třiceti vteřin, v Řecku jde o velký obchod, při kterém se sejdou přátelé, popijí a zahrají si číselnou loterii.

Naproti tomu na severu Evropy zase hraje zásadní roli internet. Například ve Finsku se 40 procent sázek odehrává on-line.

Reklama

Doporučované