Hlavní obsah

Anna Kellnerová v Chuchli zabojuje o nominaci na olympiádu

Anna Kellnerová v novém parkurovém kolbišti ve Velké Chuchli.

Reklama

Dcera nejbohatšího Čecha Petra Kellnera dnes bude na parkurových závodech v Chuchli Areně Praha závodit o nominaci na olympiádu. Přihlížet bude také Marie Vítková, manželka Radovana Vítka, která parkur do Chuchle vrátila.

Článek

Prestižní parkurový Pohár národů, který se dnes po 12 letech vrací do Prahy, znamená velkou šanci pro čtveřici českých jezdců kvalifikovat se na olympiádu v Tokiu. Mezi závodníky přitom nechybí Anna Kellnerová, dcera nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Spolu s Alešem Opatrným, Kamilem Papouškem a Ondřejem Zvárou budou mít přes víkend v Chuchli Areně Praha šanci dvakrát bodovat v domácím prostředí, což se v době koronavirové krize omezující cestování počítá i v jednom z finančně nejnáročnějších sportů.

Kolbiště byznysových špiček

Sledovat je při tom budou nejen nadšenci do parkurového skákání, ale také nejvlivnější čeští byznysmeni. Hostitelkou závodního víkendu CSIO3* Prague Cup 2020 je Marie Vítková, manželka druhého nejbohatšího Čecha a realitního magnáta Radovana Vítka. Ten před dvěma lety areál do rodinného majetku koupil a od té doby bylo do původně čistě dostihového závodiště investováno přes 250 milionů korun. Včetně právě nového parkurového kolbiště, které teď slouží svým prvním mezinárodním závodům.

Ty byly zorganizovány velmi rychle a původně se s nimi v kalendáři Chuchle Areny ani nepočítalo. Jejich organizátorem je Czech Equestrian Team (CET), jehož podporovatelem je nejbohatší Čech Petr Kellner a mezi jehož jezdce patří i Anna Kellnerová. Rodina Vítkových akci vyšla vstříc, a Češi tak získali dvě možnosti kvalifikace na olympiádu během jednoho víkendu. A navíc v Česku, protože kromě dnešního Poháru národů se v neděli pojede ještě Grand Prix.

„Důvodem rozhodnutí uspořádat závody bylo podpořit jezdce v tomto nelehkém období, kdy kvůli celosvětové koronavirové pandemii došlo k posunu nejen OH v Tokiu, ale i všech mezinárodních závodů, a jezdci tak ztratili téměř polovinu sezony,“ uvedl Jan Andrlík, prezident závodů a člen představenstva Czech Equestrian Team.

Narychlo se zajišťovali i sponzoři a partneři závodů, s pomocí přispěchala také J&T Banka rodiny Tkáčových a Ivana Jakaboviče, která bývá blízkým byznysovým spojencem Radovana Vítka a občas i Petra Kellnera. Hlavní závody tak nesou její logo. Přidal se i CarTec Karla Kadlece, který v Česku kromě vozů BMW prodává jako jediný značku Rolls-Royce.

Fotogalerie za závodů:

+34

Jede se o sedm milionů

„Po představení projektu ze strany zástupců CET jsme ale neváhali ani chvíli a jsme rádi, že náš areál může posloužit takto významné a důležité události,“ uvedla před začátkem závodního víkendu Marie Vítková. Celková finanční dotace, tedy peníze, které budou rozdělovány vítězům, je 270 tisíc eur, v přepočtu sedm milionů korun. Do Prahy nejen kvůli tomu zamířili jezdci z 20 zemí světa. Anna Kellnerová bude sedlat klisnu Catch Me If You Can, jejíž cena byla údajně kolem čtvrt miliardy korun a zájem o její koupi měl i Bill Gates. Pro českou jezdkyni to budou první významné závody po loňském zranění.

Reklama

Doporučované