Hlavní obsah

ANO by volila víc než třetina Čechů, primátor Hřib filozofuje a čím strážníci v Brně vyzráli na Dušičky

Den očima Nikoly Zwrtkové.Video: Nikola Zwrtková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled událostí dne s datem 1. listopadu vybírala redaktorka Nikola Zwrtková.

Článek

Pirát Zdeněk Hřib si kromě práce pražského primátora občas odskočí i k filozofii. Na Facebooku totiž včera přišel s myšlenkou, která od té doby zaměstnává myslitele po celém světě: „Vždycky mě zajímalo, jak je možné, že se každý den stane přesně tolik věcí, aby se to vešlo do novin.“

Podobnou logikou by nás v novinách zajímalo, jak je možné, že se každý den u Pirátů stane přesně tolik schůzek, aby se vešly do pirátské evidence lobbistických kontaktů, kam se všechny povinně zapisují.

A u domácí politiky ještě zůstaneme – agentura CVVM totiž zveřejnila říjnový model voleb do Poslanecké sněmovny.

Vítěz? Hnutí ANO se suverénním ziskem 33,5 procenta. To je více než třetina. S velkým odstupem ho následuje Pirátská strana se 14 procenty a ODS, která by dostala o půl procenta méně.

Model musel udělat radost především sociálním demokratům – ti v něm totiž mají podporu 10 procent voličů. Koho naopak nepotěší, jsou SPD, TOP 09 nebo STAN. Tyto strany už by se totiž s méně než pětiprocentním výsledkem do Sněmovny nedostaly.

Co je ještě nového? Blíží se Dušičky – a strážníci v Brně ukazují, že štěstí přeje připraveným.

Tamní městská policie se totiž rozhodla vyzrát na tmu a brzké noci a do týmu nechala pořídit sérii speciálního arzenálu, včetně brýlí pro noční vidění. Strážníci se tím vyzbrojují na kontroly místních hřbitovů. Takže na klid zesnulých mezi hroby už budou moci dohlížet celých 24 hodin.

Jaké byly události prvního listopadového dne? Podívejte se ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované