Hlavní obsah

ANO do sjezdu odmítá jednat s ČSSD o vládě. Podle Chovance chce mluvit jen s KSČM a SPD

Chovanec: Hnutí ANO má dlouhodobě jiné partnery.

 

Reklama

Hnutí ANO do únorového sjezdu sociální demokracie odmítá jednat s ČSSD. Předseda hnutí Andrej Babiš to zdůvodnil tím, že ČSSD není názorově jednotná.

Článek

Hnutí ANO přerušilo vyjednávání se sociální demokracií o vládě. O případné spolupráci ANO s ČSSD odmítá jednat do únorového sjezdu sociální demokracie, řekl to předseda strany Milan Chovanec.

V tiskovém prohlášení Chovanec uvedl, že ANO chce o vládě vyjednávat jen s KSČM a SPD a jiné strany ignoruje. O ukončení jednání Chovance prý informoval předseda hnutí Andrej Babiš.

V rozhovoru pro Seznam Zprávy Chovanec dodal, že KSČM a SPD jsou partnery ANO dlouhodobě.

Podle Babiše je ČSSD nejednotná

Andrej Babiš se k situaci vyjádřil na Světovém ekonomickém fóru v Davosu. Řekl, že vyjednavači ANO měli při jednání s ČSSD pocit, že v sociální demokracii nepanují jednotné názory. Z toho důvodu se hnutí rozhodlo, že počká až bude mít ČSSD nové vedení a následně bude jednat.

Sociální demokraté dosud trvali na tom, že se nebudou podílet na vládě, když jejím premiérem bude trestně stíhaný Andrej Babiš.

Požadovali také, aby ANO nekontrolovalo ministerstva financí, spravedlnosti a vnitra a aby nehrozil střet zájmů na ministerstvech zemědělství, průmyslu a životního prostředí kvůli podnikání holdingu Agrofert.

Babiš takové podmínky odmítá. „Pokud říká, že ANO nemůže mít spravedlnost, vnitro a Ministerstvo financí, tak říká co? Že on ovlivňuje policii?“ vzkázal předseda hnutí ANO Chovancovi.

Reklama

Doporučované