Hlavní obsah

Anonym vyhrožuje evropským firmám, že jim otráví jídlo. Vybral si i nutellu

Anonym vyhrožuje, že v Dánsku a Itálii otráví potraviny.Video: Shutterstock.com

 

Reklama

Dánské a italské potravinářské společnosti obdržely dopisy, které obsahovaly neznámý prášek a požadavek zaplacení 30 tisíc eur, tedy asi 772 tisíc korun. Týká se to dánské společnosti Danish Crown a také italských firem Lavazza, Ferrero nebo Caffe Verganano.

Článek

Velké potravinářské firmy v Dánsku a v Itálii obdržely dopisy, které obsahovaly neznámý prášek a požadavek na zaplacení 30 tisíc euro, což je v přepočtu asi 772 tisíc korun. Pokud společnosti částku nezaplatí, anonym vyhrožuje otrávením jejich potravin.

Mezi podniky, které si anonym vybral, je italský výrobce Nutelly, Ferrero, kávová společnost Lavazza a Caffe Verganano nebo také dánská firma Danish Crown. Informaci s odkazem na místní úřady přinesla agentura AP.

Dánská policie potvrdila, že dopisy zaslané dánským firmám obsahovaly „nebezpečnou látku“ a přišly z Belgie. Spoečnost Danish Crown, označovaná jako největší evropská společnost na zpracování masa, také potvrdila, že tyto dopisy obdržela. Zaměstnanci i spotřebitelé ale prý nejsou v ohrožení.

Jak potvrdili vyšetřovatelé v Turíně, stejné dopisy byly zaslány také italským firmám Ferrero, Lavazza a Caffe Verganano.

Se stejnými výhrůžkami se potýkají ale také další evropské podniky v Německu, Belgii, Rakousku nebo Británii, uvedl dánský rozhlas DR. Obdobný případ potvrdil také švédský gigant mražených potravin Findus, kterému anonym zaslal dopis s bílým práškem a výhrůžkou 7. dubna.

O jakou se jednalo látku, policie ani média zatím neuvádějí.

Reklama

Doporučované