Hlavní obsah

Anonymous svolali pochod Londýnem. Lidé v maskách protestovali proti vládě

 

Reklama

Policie zatkla 53 lidí, protestovalo se i ve Washingtonu.

Článek

Tisíce lidí s ikonickými maskami prošly večer 5. listopadu Londýnem, symbolicky na Noc Guye Fawkese. Protestovaly proti vládě nové premiérky Theresy Mayové i proti rostoucí nezaměstnanosti a velkým nákladům na bydlení. Radikálnější protestanti požadovali rovnou revoluci, která má být jediným řešením současných problémů.

Loni se demonstranti tvrdě střetli s policií, letos se ale Million Mask March obešel bez větších střetů. Ve vazbě skončilo 53 lidí, nejčastěji za držení drog.

Pochod se uskutečnil i ve Washingtonu D. C. A i ve Spojených státech se protestovalo proti vládě a systému. Policie zatkla dva lidi kvůli ničení cizího majetku, na budovu FBI nasprejovali nápis „zkorumpovaný", což zřejmě odkazuje ke kauze vyšetřování Hillary Clintonové a jejích e-mailů (psali jsme zde), poničen graffity byl i hotel Donalda Trumpa.

Nezapomeňte na 5. listopadu. Buďte v bezpečí, nemluvte s policií.

Million Mask March, tedy průvod milionu masek od roku 2013 svolává na 5. listopadu hackerské hnutí Anonymous. Na ten den připadá Noc Guye Fawkese, oslava nepodařeného Spiknutí střelného prachu, při kterém se v roce 1605 Fawkes pokusil vyhodit do vzduchu londýnský parlament a zabít krále Jakuba I.

Reklama

Související témata:

Doporučované