Hlavní obsah

Antibakteriální gel Gucci. Dezinfekce od luxusních značek bude zdarma

Foto: Profimedia.cz

Šéf francouzského konglomerátu LVMH Bernard Arnault.

Reklama

Počet případů nákazy novým koronavirem ve Francii rychle narůstá. Některé z nejznámějších luxusních značek v zemi proto přišly s revolučním nápadem: z výroby parfémů přecházejí na ruční dezinfekci. Následně ji plánují poskytovat zdarma.

Článek

Francouzský konglomerát LVMH, který vlastní například značky Louis Vuitton, Christian Dior, Gucci nebo Givenchy, ohlásil, že nově přechází na výrobu dezinfekcí na ruce.

Výrobce luxusního zboží v neděli ve svém vyjádření sdělil, že tím chce pomoci vyřešit celonárodní nedostatek antibakteriálních produktů po celé Francii. „Gely budou zdravotnickým úřadům doručeny zdarma,“ oznámila LVMH v neděli.

Podle posledních informací počet nakažených ve Francii překročil hranici 5400 pacientů. Lidí, kteří boj s nemocí nezvládli, je v zemi aktuálně 127.

Zapojí se všechny výrobní linky

Společnost LVMH uvedla, že od pondělí začne využívat veškeré výrobní linky, na kterých dosud jela výroba parfémů a kosmetiky luxusních značek, k výrobě velkého množství ručních dezinfekcí a hydroalkoholických gelů.

Americká centra pro kontrolu a prevence nemocí tvrdí, že mytí rukou mýdlem a vodou je stále nejlepším způsobem, jak zabránit přenosu koronaviru. Aby byl dezinfekční prostředek účinný, musí obsahovat alespoň 60 % alkoholu.

LVMH, v jejímž čele stojí nejbohatší francouzský miliardář Bernard Arnault, dále sdělila, že gel bude dodáván francouzským zdravotnickým úřadům a asistenční Publique-Hospitaux de Paris – síti 39 fakultních nemocnic, které podle jejích webových stránek léčí více než osm milionů pacientů ročně.

„Prostřednictvím této iniciativy má společnost LVMH v úmyslu pomoci řešit riziko nedostatku produktů ve Francii a umožnit většímu počtu lidí pokračovat v přijímání bezpečnostních opatření k ochraně před rozšířením viru,“ uvedla společnost v tiskovém prohlášení.

Práce pro každého

Nová činnost konglomerátu LVMH přichází v důsledku rozsáhlého nedostatku dezinfekčních prostředků po celém světě. Každá země se s chybějícím zbožím vypořádává jinak. Například newyorský guvernér Andrew Cuomo minulý týden oznámil, že stát zahájí vlastní výrobu dezinfekce. Zapojí se do ní tamní vězni.

Francie uzavřela, stejně jako vláda v Česku, své restaurace, kavárny a obchody, které prodávají zboží, jež nesouvisejí se základními lidskými potřebami. Snaží se tak bojovat s virem, který infikoval téměř 170 tisíc lidí a stal se osudným pro více než 6500 pacientů po celém světě.

Reklama

Doporučované