Hlavní obsah

Antihrdina či proslulý tajný agent. Co v říjnu uvidíme v kinech?

Na které fimové premiéry se můžete těšit v říjnu?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pravidelná dávka filmové inspirace. Vybrali jsme pro vás TOP 5 filmových premiér měsíce října.

Článek

Toman

Filmové drama o šéfovi zahraniční rozvědky, který ovlivnil vývoj v poválečném Československu.

Byl to dobrý obchodník s obrovskou mocí a zásadním úkolem. Sehnat peníze, které komunistům vyhrají volby. A Toman peníze sehnat uměl. Pro sebe, rodinu i pro stranu. Šmelina, vydírání, kasírování válečných zločinců i jejich obětí. Neštítil se ničeho. Cena, kterou za svou kariéru zaplatil on i jeho blízcí, byla však vysoká.

Film odkrývá období tzv. třetí republiky, temné roky 1945–48 a příběh člověka, o kterém se nikdy nemluvilo.

Venom

Na stříbrné plátno se řítí i jeden z nejzáhadnějších a nejdrsnějších antihrdinů filmového světa. Říká si Venom. Jeho hostitelem je investigativní novinář, kterého hraje Tom Hardy.

Ten se pokusil odhalit zločiny proslulého génia a zakladatele Nadace pro život, což Toma Hardyho alias Eddieho stálo kariéru i vztah s jeho snoubenkou. Při vyšetřování experimentů nadace naváže Eddie nechtěně symbiózu s mimozemským organismem Venomem, který Eddiemu propůjčí nadlidské schopnosti a možnost dělat si, co se mu zachce. Venom je pro Eddieho na jednu stranu smrtelně nebezpečný, ale moc, kterou Eddiemu propůjčuje, je opojně osvobozující. Jsou si stále bližší a už není jisté, kdo je kdo.

První člověk

Je to malý krok pro člověka a velký skok pro lidstvo. Slavná věta, kterou pronesl astronaut Neil Armstrong po přistání na Měsíci. A právě o něm je další filmová premiéra.

Před padesáti lety se půl miliardy lidí mačkalo u televizí, aby v přímém přenosu sledovali přistání posádky Apollo 11 na Měsíci. Stejně fascinující jako samotný let na Měsíc byla éra, která mu předcházela, a životní příběh člověka, jenž dostal to privilegium udělat na Měsíci první „lidský“ krok.

Příběh Prvního člověka začíná v roce 1962, kdy začal pracovat jako pilot pro NASA a kdy se musel vyrovnat s osobní tragédií, smrtí dvouleté dcery na nevyléčitelnou nemoc. Pro práci, která představovala permanentní koketování se smrtí, si těžko mohli v NASA vybrat vhodnějšího aspiranta.

Johnny English

Když jistý počítačový hacker odhalí identitu všech aktivních agentů britské tajné služby, končí legrace. Anebo možná začíná, protože v tu chvíli nastoupí na scénu Johnny English.

Do služeb vlasti by ho za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže teď není jiná možnost. Akorát si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“

English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem, který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem.

Když draka bolí hlava

A pohádka nakonec! Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví Vánoce v dračí jeskyni a hlavně proč draka bolí hlava? Zajděte na konci měsíce na stejnojmennou pohádku.

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou. Tam ze všech sil pracuje i netradiční pomocník, dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky a ztraceném dračím vejci.

Reklama

Související témata:

Doporučované