Hlavní obsah

Apple plánuje tři nové telefony. Chce vyhovět všem zákazníkům, doufá v lepší zisky

Apple představí tři nové smartphony.Video: Kateřina Vodvářková, Reuters

 

Reklama

Trio nových smartphonů se bude skládat z největšího iPhonu v historii, vylepšené verze iPhonu X a z cenově dostupnějšího modelu, který bude obsahovat nejoblíbenější technické funkce.

Článek

S novou sérií telefonů chce Apple navázat na rostoucí počet zákazníků, kteří požadují multitaskingové prvky takzvaných phabletů (kompromis mezi tabletem a chytrým telefonem), a zároveň uspokojit ty, již hledají levnější verzi iPhonu X.

Od Applu, který už provádí produkční testy s dodavateli, se očekává ohlášení nových telefonů na podzim. Plány by se ale mohly změnit, jak uvádějí lidé ze společnosti, již si kvůli vnitřnímu plánování přejí zůstat v anonymitě.

I přes měsíce neustávajícího rozruchu se iPhone X od svého debutu v loňském roce neprodává tak, jak se očekávalo. Apple prodal 77,3 milionu iPhonů v posledním čtvrtletí roku 2017. Někteří zákazníci byli odrazeni vysokou cenou iPhonu X (29 990 korun) i přes to, že se jim zalíbil nový design a chtěli něco modernějšího, než co jim nabízel levnější model, iPhone 8 (20 990 korun).

Apple očekává, že s novými typy telefonů naváže na dřívější zisky.

Reklama

Doporučované