Hlavní obsah

Apple si věří, od dodavatelů chce 75 milionů nových iPhonů 12

Ilustrační fotografie.

Reklama

Společnost Apple se letos chystá vyrobit minimálně 75 milionů nových modelů iPhonů. Zájem o chytré mobily a další výrobky od Applu přetrvává i přes následky pandemie. Firma také připravuje nové modely svých dalších produktů.

Článek

Apple požádal svého dodavatele, aby ještě letos vyrobil alespoň 75 milionů nových iPhonů, které budou podporovat novou 5G síť. To je zhruba stejné množství, jako vyrobil v minulém roce. Počet objednávek ukazuje, že poptávka po tomto produktu se drží i navzdory globální pandemii a recesi.

Agentura Bloomberg uvedla, že kalifornský technologický gigant očekává, že počet objednávek iPhonů nové generace může letos dosáhnout až počtu 80 milionů. Apple na říjen plánuje čtyři nové modely iPhonů s podporou mobilní sítě páté generace, telefony také dostanou nový design a zákazníci budou moci vybírat z více velikostí obrazovky.

Čtyři nové modely telefonů budou poprvé rozděleny na dva základní a dva špičkové. Všechny budou obsahovat OLED displeje různých velikostí s vylepšenými barvami. Nové iPhony budou mít aktualizovaný design se čtvercovými hranami podobnými iPadu Pro. Oproti hliníkovým hranám u levnější varianty budou jejich hrany z nerezové oceli. Mezi nejvýznamnější vylepšení nových mobilů patří rychlý procesor A14.

Apple také připravuje nový iPad Air, iPod, dvě nové verze chytrých hodinek Apple Watch a také svá první sluchátka přes uši, která vytvoří mimo značku Beats. Pracuje i na menší verzi reproduktoru HomePod. Mluvčí Applu však odmítl komentovat nové produkty. Informace Bloombergu sdělili lidé, kteří si nepřáli být jmenováni.

Zároveň společnost vyvíjí nový box pro Apple TV s rychlejším procesorem na hraní her a vylepšeným dálkovým ovládáním. Dálkový ovladač by měl mít novou funkci, která je podobná Find My iPhone a usnadňuje jeho nalezení. Tato novinka se však na trhu nemusí letos objevit.

Apple a jeho partneři zvyšují výrobu každý podzim, vždy před zavedením nových modelů iPhonů. Už v létě 2019 se dodavatelé připravovali na výrobu součástek až pro 75 milionů mobilů. Podobný byl i jejich cíl pro rok 2018.

Klíčový montážní partner Applu Hon Hai Precision Industry, známý také jako Foxconn, vydal za poslední měsíc několik oznámení o tom, že nabírá nové pracovníky právě do svého hlavního kampusu na iPhony, který sídlí v čínském městě Čeng-čou.

Design letošních iPhonů byl dokončen již před pandemií. Ta významně zasáhla až do konečného testování a zpozdila zahájení jejich výroby. Zatímco pandemie covidu-19 narušila globální ekonomiku i dodavatelské řetězce, u Applu je stále vidět silná poptávka po iPhonech, iPadech a počítačích Mac hlavně u lidí, kteří pracují a studují na dálku.

Příjmy z nových iPhonů rozdrtily očekávání Wall Street. Chytré mobily stále generují téměř polovinu příjmů technologického giganta. Akcie Applu tak letos stouply o 76 procent, díky čemuž se z firmy stala první americká společnost, která překonala tržní hodnotu dvou bilionů dolarů.

Reklama

Doporučované