Hlavní obsah

Apple ukázal, co nabídne nový MacBook Air, iPad Pro a Mac mini

Apple v úterý představil nové produkty.Video: Lukáš Marek, Youtube.com

 

Reklama

Společnost Apple v úterý představila horké novinky – nový MacBook Air, Mac mini a iPad Pro.

Článek

Apple na úterní akci pro novináře představil nové počítače Mac a tablet iPad Pro. Společnost zveřejnila videa, technické parametry i ceny nových zařízení.

Prezentace začala představením nové verze nejpopulárnějšího počítače od Applu – MacBooku Air. Ten nabídne nový desing, 13,3 palcový displej, který slibuje čtyřikrát větší rozlišení oproti předešlému modelu, snímač otisků prstů, novou a větší klávesnici, vylepšený audiosystém a porty USB-C. Zařízení je zároveň ještě o něco užší než starší model, v nejširším místě měří 15,6 milimetru (oproti předchozím 17,3 milimetru). Plášť nového modelu Airu je vůbec poprvé celý vyroben z recyklovaného hliníku. Jeho cena bude začínat na 1199 dolarech.

Jako další ředitel společnosti Apple Tim Cook představil nový Mac Mini. Ten bude obsahovat čtyři jádra s možností přidat dvě další. Nabídne i vylepšené chlazení, Ethernet port, čtyři Thunderbolt USB-C porty, HDMI a dva USB-A porty. Jeho cena začíná na 799 dolarech.

Poslední velkou novinkou je iPad Pro. Od starého modelu se na první pohled odlišuje absencí Home Buttonu a novým designem s užšími rámečky okolo displeje. Bude k dispozici ve dvou velikostech – 11 palců a 12,9 palce. O výkon se postará procesor A12X Bionic a zařízení bude k dispozici i ve verzi s pamětí 1 terabit. Čtečku otisků prstů nahradí možnost identifikace pomocí obličeje a místo lightning konektoru bude mít nový iPad USB-C port. Cena 11palcového iPadu Pro začíná na 799 dolarech a 12,9palcového na 999 dolarech.

Reklama

Související témata:

Doporučované