Hlavní obsah

Aqapalace Praha si chválí návštěvnost i apetit lidí utrácet

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Nejnavštěvovanější tuzemský akvapark Aquapalace Praha dnes mohl uvést díky uvolňování vládních opatření do provozu další služby a atrakce. Fungují parní sauny a různé vodní prvky.

Článek

Otevřen mohl být také nový vodní bar. Areál se tak vrací k běžnému provozu, chválí si návštěvnosti i chuť lidí utrácet. ČTK to dnes řekla generální ředitelka Aquapalace Praha Vladana Horáková.

Ve vodním světě se podle Horákové nyní opět každou půlhodinu spouští vlnobití, fungují vířivé lavice. V provozu je tobogan s divokou řekou, který měří 250 metrů. Nástup už podle Horákové neřídí semafor. „Konečně jsme mohli také otevřít nový vodní bar, jehož start jsme plánovali na polovinu března. U návštěvníků se těší velkému zájmu,“ uvedla Horáková.

V saunovém světě dnes znovu začaly běžně fungovat saunové ceremoniály s vířením vzduchu. „Po dobu zákazu jsme je nahradili aromaterapií, kouřovými rituály, muzikoterapií a podobným typem zábavy,“ uvedla Horáková. V provozu jsou opět parní lázně. Už víkendová návštěvnost saun byla ale podle Horákové velmi pěkná a blížila se stavu před krizí. Za celý den sauny podle ní navštívilo kolem 500 lidí.

„Na návštěvnících je znát, že si možnost znovu k nám přijít užívají. Také více utrácejí,“ řekla dále Horáková. Z počátku byl podle ní v opatřeních zmatek, lidé nestíhali změny sledovat, nebyli si jisti, co je a co není povoleno. „Uplynulý víkend, který byl návštěvnicky velmi úspěšný, nám ukázal, že se snad vše vrací k normálu,“ dodala Horáková.

Aquapalace Praha se nachází v Čestlicích. Loni byl podle žebříčku agentury CzechTourism mezi zábavními turistickými cíli nejnavštěvovanějším místem. Zavítal do něj přes milion lidí, mezi všemi turistickými cíli ČR se umístil pátý. Vodní svět má rozlohu přes 9000 metrů čtverečních, tvoří jej tři paláce. Saunový svět je komplexem 14 druhů saun a prohříváren. V areálu funguje fitness centrum, lze zajít na masáže, pedikúru, manikúru a kosmetiku.

Provozovatelé saun mohou ode dneška pořádat saunové ceremoniály. Návštěvníci nemusejí udržovat větší rozestupy, než určují standardní hygienické normy. Koupaliště mohla spustit vodní atrakce s tvorbou vln a proudící vodou.

Reklama

Doporučované