Hlavní obsah

Aqualand Moravia je stále nejnavštěvovanějším místem v Jihomoravském kraji

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Aqualand Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku je podle žebříčku agentury CzechTourism stále nejnavštěvovanějším místem v Jihomoravském kraji, a to i přesto, že byl loni kvůli koronavirové pandemii pět měsíců zavřený.

Článek

V celé republice se akvapark umístil s návštěvností 360.000 lidí za rok na desáté příčce, proti roku 2019 je to pokles o 54 procent. V tiskové zprávě to dnes za Aqualand uvedla Karolína Křenková.

Cestovní ruch v loňském roce významně postihla pandemie koronaviru, projevila se i na návštěvnosti. „I tak jsme rádi, že se nám podařilo obhájit první místo v Jihomoravském kraji, a věříme, že letní sezona bude vydařená. I přes nelehkou situaci chystáme několik novinek. Tou zásadní je rozšíření letního areálu o dětský vodní hrad, který dětem nabídne hned čtyři barevné tobogány, chrliče vody a další vodní atrakce,“ řekl ředitel akvaparku Petr Pavlacký. Právě rodiny s dětmi tvoří polovinu návštěvnosti.

Aqualand Moravia může dle aktuálního režimu rozvolňování opatření otevřít venkovní část od pondělí 31. května. I s ohledem na počasí to však neplánuje. „Aktuálně počítáme s otevřením 10. června. S obnovením provozu akvaparku znovu otevře také hotel Aqualand Inn, který je hned vedle,“ dodal Pavlacký. Akvapark plánuje další investice, například v roce 2023 se má dostavět parkovací dům.

Z turistických cílů v České republice loni nejvíce lákala lanová dráha na Petřín. Svezlo se s ní přes milion lidí, což bylo ale o 55 procent méně než před pandemií koronaviru v roce 2019. Tabulce nejnavštěvovanějších turistických cílů roky vévodil Pražský hrad, v minulém roce na něj zavítalo o 80 procent méně lidí než předloni a propadl se na čtvrté místo. Zoologická zahrada v Praze-Troji v loňském roce obsadila druhou příčku, třetím nejčastějším cílem turistů byl akvapark Aquapalace Praha v Čestlicích.

Reklama

Doporučované