Hlavní obsah

Aqualand Moravia postaví za 100 milionů parkovací dům pro 650 aut

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V areálu Aqualandu Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku má v budoucnu vzniknout parkovací dům zhruba pro 650 aut. Nynější parkoviště se 401 místy je nevyhovující.

Článek

Společnost provozující akvapark počítá s náklady zhruba 100 milionů korun. Stavět chce na začátku příštího roku, hotovo by mělo být do začátku letní sezony 2022, řekl dnes ČTK šéf marketingu Aqualandu Moravia Tomáš Svoboda.

„Parkovací dům bude přímo na našich pozemcích, a to na stávajícím parkovišti. Potřebujeme zvýšit kapacitu parkoviště, která je teď nedostatečná. Bude na jedno patro,“ dodal Svoboda. Záměr čeká na kladné posouzení vlivu na životní prostředí.

Zvýšení kapacity parkovacích stání vítá starostka obce Pasohlávky Martina Dominová. „Aqualand je od obce necelé dva kilometry, takže tady nám parkující auta problém nedělají. Nicméně vlastníme přilehlý autokemp Merkur, kde hosté akvaparku blokují místa našim návštěvníkům,“ řekla.

Ještě před létem se Aqualand Moravia objevil v žebříčku nejnavštěvovanějších turistických cílů za rok 2019, který tvoří agentura CzechTourism. S roční návštěvností přes 800.000 lidí tak obhájil první místo v Jihomoravském kraji a také šesté místo v celé České republice.

Reklama

Doporučované