Hlavní obsah

Argentina zvládla zápas o všechno a postupuje do vyřazovací části, gólem přispěl i Messi

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Fotbalová Argentina zvládla duel o bytí či nebytí na mistrovství světa, když porazila Nigérii 2:1. Jihoameričanům vítězství stačilo k postupu do osmifinále, ve kterém tým okolo Lionela Messiho narazí na Francii.

Článek

Argentinští reprezentanti i před zraky Diega Maradony odehráli asi nejpovedenější zápas na turnaji. Jihoameričany poslal do vedení kapitán Lionel Messi, který zužitkoval parádní přihrávku Évera Banegy.

Týmu okolo Lionela Messiho pomohli do vyřazovací části také Chorvaté, kteří v souběžně hraném zápase porazili Island 2:1 i s hráči širšího kádru.

Přesto se Argentinci o postup dlouho strachovali, protože hned na začátku druhé půle přidržel Javier Mascherano po rohu protihráče v pokutovém území a sudí Cakir nařídil velmi přísnou penaltu.

Victor Moses pokutový kop proměnil a v ten moment postupovali mezi nejlepších 16 týmů turnaje Afričané. Argentina ale pět minut před koncem udeřila a o postupu rozhodl stoper Marcos Rojo.

Fanoušci u televize si vedle fotbalu užili také přítomnost Diega Maradony, který takto slavil branky Argentiny.

Ze skupiny D tak postoupilo Chorvatsko společně s Argentinou. Zatímco Messi a spol. narazí v osmifinále na Francii, tak Chorvati vyzvou Dánsko.

Zajímavostí je také to, že pokud Argentina vyřadí Francii a Portugalsko rovněž zvládne osmifinále, tak v boji o postup mezi nejlepší čtyřku na sebe narazí Cristiano Ronaldo s Lionelem Messim.

Oba v současnosti nejlepší fotbalisté tak mohou svůj minisouboj o post krále fotbalu rozseknout ve vzájemném duelu.

Reklama

Doporučované