Hlavní obsah

Aš opraví nebezpečnou křižovatku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Největším problémem křižovatky je její nepřehlednost. Přitom ji využívají děti, které jsou do blízké základní školy.

Článek

Aš na Chebsku opraví v příštím roce nebezpečnou křižovatku ulic Jiráskova, Okružní, Selbská a Jateční. Rekonstrukce jedné z nejvytíženějších křižovatek města bude stát okolo 20 milionů korun. Práce by se měly zahájit na jaře, s jejich dokončením se počítá do září. Radnice na opravy vyhlásila výběrové řízení.

„Největším problémem křižovatky, do níž ústí frekventované ulice Okružní a Selbská, které jsou výpadovkou na hraniční přechod Aš - Selb, je její nepřehlednost. Nebezpečná je i pro chodce, zejména pro děti, docházející do nedaleké základní školy,“ řekl uvedl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Aš požádala na investici o evropskou dotaci určenou na opravy komunikací. Město se žádostí uspělo a může počítat s částkou, která pokryje zhruba čtvrtinu nákladů na tuto stavbu, uvedl mluvčí.

Třináctitisícové město bude rekonstruovat kromě samotných vozovek chodníky a postaví i nové. Plánuje přechod pro chodce přes železniční trať, kde budou nová místa pro přecházení. Dále radnice nechá vybudovat nové veřejné osvětlení a počítá i s dalšími úpravami, které by měly výrazně zlepšit přehlednost křižovatky.

Reklama

Doporučované