Hlavní obsah

Ať je Vladimir Putin silný, přejí prezidentovi ruské čarodějnice

Poslat sílu prezidentu Putinovi přišly v Rusku v úterý desítky lidí.Video: Klára Mališová, Reuters

 

Reklama

„Kruh síly” – tak se podle ruských čarodějnic a věštců nazývá nejmocnější rituál, jehož vykonáním se v úterý desítky Rusů s údajně nadpřirozenými schopnostmi rozhodly vyslat mystickou energii ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Článek

Samozvané čarodějnice a věštci, kteří se k úternímu rituálu připojili, byli oděni do černých kápí a v ruce drželi knihy se zaříkávadly. Magické formule pak v průběhu ceremoniálu četli nahlas, aby tak podpořili lídra své země.

„Musím zdůraznit, že to není žádné shromáždění, ale kruh síly. Jako shromáždění si představuji situaci, kdy lidé chodí s cedulemi a skandují něco, co nepřinese velké výsledky. Tohle je ale konkrétní akce, magický akt, kterým chceme zlepšit kvalitu života v Rusku a na planetě Zemi a samozřejmě skrze ní pomoci prezidentovi,” řekla novinářům samozvaná vrchní čarodějnice Aljona Poljnová.

Ruské tradice se zmiňují o lidech, kteří jsou obdařeni magickými schopnostmi a kteří svou sílu čerpají z tajemných zdrojů. Podle údajů ruského ministerstva zdravotnictví bylo v zemi v roce 2017 800 tisíc lidí, kteří se živili jako lidoví léčitelé či jako lidé s mimosmyslovými schopnostmi.

Reklama

Doporučované