Hlavní obsah

Atlético Madrid hlásí hvězdnou posilu, nastoupí Morata už o víkendu v přímém přenosu TV Seznam?

Álvaro Morata už během své kariéry vystřídal hned čtyři velkokluby. Fandy Atlétika Madrid ale nejvíce trápí jeho minulost v konkurenčním Realu.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Španělské Atlético Madrid na začátku oznámilo příchod Álvara Moraty, španělského útočníka, který sice v dětství začínal s fotbalem u Atletů, ale mezi hvězdy evropského formátu vyrostl v konkurenčním Realu Madrid.

Článek

Madridský rodák přestoupil do Atlétika Madrid z londýnské Chelsea. Oba kluby se domluvily na osmnáctiměsíčním hostování s následnou opcí. Pokud se teď Morata v Madridu osvědčí, tak Los Colchoneros pošlou v létě roku 2020 do Londýna částku mezi 40 až 50 miliony eur.

„Jsem rád, že tady mohu být. Už se těším na tréninky s novými spoluhráči a hlavně, až si zahraju na tomto stadionu. Jako dítě jsem podával míče na Estadiu Vincente Calderona a snil jsem, že si někdy za Atlético zahraju. Dokonce mám doma ještě členskou kartičku Atlétika,“ připomněl Morata svou původní klubovou příslušnost.

Na druhou stranu Morata si udělal jméno v konkurenčním Realu MAdrid, kterému patřil od dorosteneckého věku až do roku 2014 a poté ještě v ročníku 2016/2017. Morata navíc Realu pomohl v roce 2014 porazit ve finále Ligy mistrů právě Atlético. Není tedy divu, že věrní fanoušci Los Colchoneros nemají z Moratova příchodu až takovou radost.

A takový trenér Atlétika Diego Simeone se ještě minulý týden nechal slyšet, že budou v klubu respektovat přání fanoušků, aby Moratu nekupovali. Jenže celou rošádu odstartoval příchod Gonzala Higuaína do Chelsea.

„Mám dobré vztahy se všemi členy týmu. Mluvil jsem předem už s Diegem Costou, Vitolem, Adánem a Juanfranem. Psal jsem si před přestupem i s Antoinem Griezmannenm. Jejich reakce byly velmi pozitivní, takže chci získat důvěru svých spoluhráčů a celého klubu,“ pokračuje fotbalista, který dal údajně přednost Atlétiku před Barcelonou či Bayernem Mnichov.

První příležitost se ukázat bude mít Morata už v neděli v přímém přenosu Televize Seznam v duelu proti Betisu Sevilla. Začínáme v 16:00.

Reklama

Doporučované