Hlavní obsah

Atmosféra ve Vegas je crazy, ale Stanley Cup je ještě daleko, říká útočník Tomáš Nosek

Video: Jakub Burian, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tým nováčka NHL Vegas Golden Knights má další prvenství. Ještě žádný celek kanadsko-americké soutěže nedokázal ve své první sezóně vyhrát sérii play-off poměrem 4:0 na zápasy. Rytířům k tomu proti Los Angeles pomohl i český útočník Tomáš Nosek.

Článek

Golden Knights byli vůbec prvním týmem soutěže, který postoupil z prvního kola play-off. Výsledek 4:0 vypadá jednoznačně, jednotlivé zápasy ale byly nadmíru vyrovnané. „Byli jsme na tom lépe bruslařsky, a to podle mě rozhodlo. Série se lámala ve druhém utkání, které dospělo až do druhého prodloužení. Tam jsme Kings opravdu přehrávali, a kdybychom nevyhráli, tak by to byl velký problém,” myslí si český útočník Tomáš Nosek.

Pětadvacetiletého českého útočníka a jeho tým nyní v dalším kole čeká San José. Za Sharks válí ve druhé formaci forvard Tomáš Hertl, který má ve vyřazovacích bojích zatím průměr bod na zápas. „Hrají určitě více útočný hokej a bude to úplně jiná série. Na souboj s Tomášem se moc těším, protože jsme proti sobě nastupovali už jako malí kluci,“ dodává Nosek.

Golden Knights překvapovali hokejovou veřejnost během celé základní části a pokračují v tom i v play-off. Zámořští experti už hokejisty Vegas pasují na jednoho z největších kandidátů na zisk Stanley Cupu. „Ještě to je strašně daleko, k celkovému vítězství nám pořád chybí dvanáct výher. Musíme mít štěstí a musí se nám vyhýbat zranění. Teď se ale soustředíme pouze na další sérii,“ říká Tomáš Nosek.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované