Hlavní obsah

Au revoir, Lucie. Šafářové zazpíval při derniéře kanár, Plíšková s Vondroušovou slaví postup

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová definitivně ukončila profesionální kariéru. Na Roland Garros vypadla v prvním kole.

Reklama

České tenistky prožily v Paříži povedený den. Barbora Strýcová ve čtyřhře i Karolína Plíšková s Markétou Vondroušovou ve dvouhře hladce postoupily do dalších kol. Na místě, kde zažila největší úspěchy, se s kariérou rozloučila Lucie Šafářová.

Článek

Druhá nasazená tenistka turnaje Karolína Plíšková strávila na kurtu pouhých 56 minut, tedy ještě o šest minut méně než v prvním kole proti Madison Brengleové. Ve středečním duelu se nejvýše postavená Češka postavila Slovence Kristíně Kučové. Obě sady se vyvíjely podle stejného scénáře. V prvních čtyřech hrách vyrovnaný průběh, poté naprostá dominance Plíškové. Nakonec z toho byly dva sety o 28 minutách a výsledek dvakrát 6:2. Na své konto si „Ace Queen“ připsala dalších osm es a proti slovenské kvalifikantce, která v prvním kole přešla přes Světlanu Kuzněcovovou, si s přehledem došla pro postup do třetího kola French Open. V něm ji čeká Chorvatka Martićová. Karolína Plíšková zároveň natáhla šňůru vítězných zápasů na sedm.

Markéta Vondroušová navázala na svoji krajanku a po výhře 2:0 na sety se může rovněž připravovat na třetí kolo. Proti Rusce Anastasii Potapovové se ale zejména na začátku pořádně nadřela. První sada totiž trvala prakticky tak dlouho jako celý zápas Plíškové. Češka v úvodním setu prohrávala už 1:4, od té doby v něm ale byla jednoznačně lepší hráčkou a nakonec ho vyhrála 6:4. Ruská hráčka, která uprostřed rozehrané sezony „přebrala“ kouče Kateřině Siniakové, se z tohoto obratu už nevzpamatovala. Ve druhém dějství neuhrála ani game a Vondroušová si dokráčela pro pohodlné vítězství 6:0. Devatenáctiletá Češka se ve třetím kole utká se Španělkou Suárezovou Navarrovou.

Nepovedenou rozlučku s profesionální kariérou má za sebou naopak Lucie Šafářová. Dvaatřicetiletá hráčka nastoupila do turnajového deblu po boku Slovenky Dominiky Cibulkové, nově vytvořený pár ovšem vypadl už v prvním kole. Duo Petkovicová–Keninová vyhrálo bez problémů 6:4 a 6:0. Po vítězném loučení ve Fed Cupu proti Kanadě tak stejně jako na pražském J&T Banka Prague Open odehrála Šafářová v Paříži pouze jeden zápas. Kariéru zakončila symbolicky na místě, kde slavila největší úspěchy. Na pařížské oranžové drti postoupila v roce 2015 do svého jediného grandslamového finále. Po boku Bethanie Mattekové-Sandsové zde navíc dvakrát triumfovala v deblu. V ženské čtyřhře tak slavily se svými zahraničními partnerkami postup do druhého kola pouze Barbora Strýcová a Lucie Hradecká.

Reklama

Doporučované