Hlavní obsah

Kdo dneska šetří, přichází o peníze, říká investorka Margareta Křížová

Foto: Miloš Čermák, Seznam Zprávy

Po mnoha letech ve firmě je prý Margareta Křížová na volné noze konečně klidná.

Reklama

Článek

Margareta Křížová začínala jako asistentka vařící kávu, ostatně měla vystudovanou hotelovou školu. Nakonec však spoluzaložila a vybudovala úspěšnou finanční firmu. Byla jednou z investorek v televizním pořadu Den D, který divákům České televize pomáhal pochopit, co to jsou a jak fungují startupy.

Dnes Margareta Křížová pracuje jako konzultantka na volné noze a je občasnou investorkou do menších projektů. V době covidu se na televizní obrazovky vrátila jako moderátorka pořadu, který učí finanční gramotnosti. Což se v době obav z ekonomické krize může hodit. Takže jsem se jí mimo jiné zeptal, kam investovat – zda do bitcoinu, nebo do zlata.

Bavili jsme se o tom, že když člověk jako dítě vypadá trochu jinak než ostatní, bývá to problém, ale pro život to může být výhoda. A také jak se skoro 40 let žije po boku muže, jehož profese je diametrálně odlišná od čehokoli spojeného s byznysem nebo financemi. Vratislav Kříž je operní pěvec s řadou rolí v zahraničí i v Česku, včetně Státní opery a Národního divadla.

A samozřejmě jsem se zeptal i na to, jaké technologie ji fascinují, čím si nejraději dělá radost a jak se stalo, že na Facebook občas natáčí videa z kuchyně, byť jsem si původně myslel, že ji najdu pouze na seriózní profesní sítí LinkedIn. A hlavně jak se jí v dnešní polarizované a nervózní době podařilo dojít k obdivuhodnému poznání, že je dobré, když člověk nemá na všechno názor.

Přeju hezký poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované