Hlavní obsah

Penalta či vyloučení hráče Plzně v Lize mistrů, to může snadno vyjít

Foto: Profimedia.cz

Útočník Plzně Tomáš Chorý v akci. Potvrdí formu i v Lize mistrů?

Reklama

Článek

Plzeň si brzy vyzkouší konfrontaci s těmi nejlepšími evropskými celky. Nemilosrdný los přisoudil českému šampionovi i na poměry Ligy mistrů těžkou skupinu smrti. Nosiči vody se vydali po sázkařské stezce. Jak si Viktoria povede?

Nosiči vody se shodují: Plzeňskému trenérskému tandemu Bílek–Horváth se podařilo ušít svým svěřencům taktiku na míru. Defenzivně laděnou, ale velmi efektivní. Výhry o jednu branku se staly jakousi ochrannou známkou současného plzeňského týmu, který se i díky nim dokázal prokousat až do základní skupiny Ligy mistrů.

Jak si povede český outsider mezi evropskou elitou?

Skupina smrti optikou kurzů

Plzni přisoudil nemilosrdný los suverénně nejtěžší skupinu. Ta jistě mnohým českým fanouškům svým složením nápadně připomíná tu „slávistickou“ ze sezony 2019/20. Tehdy se sešívaní statečně rvali s Barcelonou, Interem Milán a Dortmundem. V letošním, plzeňském modelu pouze Dortmund nahradil ještě větší německý gigant, tedy Bayern Mnichov. Soupeři z Barcelony a Milána se nemění.

„Sázková kancelář Fortuna na dění v Lize mistrů stihla vypsat nejrůznější speciální kurzy. Už nyní si můžete například vsadit na to, kolik bodů dokáže Plzeň získat, ale třeba i na to, jestli se budou v jejích zápasech zahrávat pokutové kopy. Zaujala mě i položka s červenými kartami, kde je dokonce vypsán i relativně vysoký kurz na vyloučení trenéra Michala Bílka. Tomu bych ale opravdu nevěřil,“ zmiňuje Karel Tvaroh, bývalý profesionální fotbalový obránce.

Zajímá vás, kolik bodů očekává trio Nosičů od plzeňských fotbalistů? Pusťte si nejnovější díl podcastu a dozvíte se to.

„Já bych si s trochou nadsázky neváhal vsadit na to, že bude v některém ze zápasů základní skupiny vyloučen Tomáš Chorý. Pravdou je, že se poslední dobou hodně zklidnil, hraje efektivněji a Plzeň táhne kupředu. Ale obecně si myslím, že se to někomu z Plzně stane a nějakého vyloučení hráče Viktorie se v rámci těch šesti zápasů dočkáme,“ dodal fotbalový expert Seznam Zpráv Luděk Mádl.

Recept na to, jak na Bayern, by možná Plzeňští mohli získat od Borussie Mönchengladbach, které se v duelech s bavorským velkoklubem už dlouhé dekády až překvapivě dobře daří. V čem recept „Gladbachu“ spočívá? I na to hledali Nosiči vody odpověď.

Vedli také polemiku, jestli je pro české kluby výhodnější mít v pohárové Evropě papírově snazší skupinu, nebo spíše co nejatraktivnější. K čemu došli? Poslechněte si.

Sörensen, Ousou a karty

Nosiči vody měli plné ruce práce. V české části podcastu nechybí důkladný rozbor sporných situací, které přinesl uplynulý víkend ve Fortuna lize. Co je a co není zmaření jasné brankové příležitosti? V čem se lišily zákroky sparťana Sörensena a slávisty Ousoua, když byly rozhodčími vyhodnoceny odlišně?

Řeč přišla i na velmi rozladěného Pavla Vrbu, jemuž tentokrát ruply nervy při remíze v Jablonci. Oprávněně? Co je v současnosti největším nepřítelem trápícího se Baníku? A jak je možné, že Sparta v zápase s Bohemians vedla pouhá 3 procenta veškerých svých útoků po levé straně hřiště? A jak je to s letní formou slávisty Stanislava Tecla? Nejen o tom uslyšíte v aktuální epizodě fotbalového podcastu Seznam Zpráv.

Jak přežít debakl

Nosiči vody rozebrali i historickou výhru Liverpoolu nad Bournemouthem 9:0. Tak vysokého skóre se anglická Premier League dožila teprve počtvrté. A Karel Tvaroh (nerad) zavzpomínal, jaké to je odcházet ze hřiště s takovým brankovým přídělem.

Za pozornost stojí i nejdražší přestup léta, o nějž se postaral znervóznělý Manchester United. Kterého starého známého si přivedl do své nové stáje Erik ten Hag za částku 100 milionů eur? A stojí za ty peníze? To všechno a ještě víc uslyšíte v nové epizodě Nosičů vody.

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované