Hlavní obsah

Šťastný podcast: Představujeme vám členy vlády, na kterou jste zapomněli

Foto: Vláda.cz

Pamatujete si ještě, že máme vládu? Speciální Šťastný podcast, tentokrát i s hostem.

Reklama

Článek

Který ministr je pro Šťastné pondělí nejdůležitější a co je to rozhovor ve stylu „hardtalk“, to vám řekne Šťastný podcast ve složení Šídlo, Sulimenko, Povolná, Lasák a speciální host(ka) Marie Bastlová.

Týden po prezidentských volbách nastalo v našich životech pusto a prázdno. Žádná kampaň, žádné debaty a žádné analýzy, jak to dopadne. To nás donutilo vzpomenout si, že kromě prezidenta existuje v téhle republice i pár dalších podstatných lidí. Třeba premiér. Nebo ministři.

V aktuálním díle Šťastného podcastu jsme se tedy pokoušeli rozpomenout, kdo všechno ve vládě sedí a co dělali v posledních měsících podstatného.

Pusťte si aktuální díl Šťastného pondělí

„Za ODS je tam samozřejmě Petr Fiala, toho jsme nedávno chválili za předsednictví. Pak ministr financí Stanjura – moment, je tam ještě? Asi jo. Vzpomínám si ještě na toho s dřevěným motýlkem a G. I. Jane, tedy Janu Černochovou. To bych jen připomněl, my jsme ji měli ve Šťastné pětiletce a tam vyrobila mezinárodní konflikt, když řekla, že jako první zaútočíme na Maďarsko,“ loví z paměti Jindřich Šídlo.

„Ještě připomenu, že tenkrát ani nebyla oficiálně ministryní obrany. Takže tady můžeme sledovat určité paralely s Petrem Pavlem, který taky ještě není ve funkci a taky už působí mezinárodní spory – akorát zatímco Černochová zůstávala v Evropě, Pavel se rozhodl je dělat globálně. Což velmi oceňujeme,“ dodává Konstantin Sulimenko.

V druhé části podcastu jsme tentokrát uvítali moderátorku podcastu Ptám se já Marii Bastlovou. Ptali jsme se třeba na to, jak vypadá ten pravý „hardtalk“ rozhovor.

„Občas jsem mívala hosty, kteří měli čas na vydechnutí, a netrápila jsem je tak moc, jak to šlo. Teď budu trápit úplně každého, ještě víc a ještě radši,“ říká s nadsázkou Bastlová.

„Kámen úrazu je samozřejmě to, jestli někdo přijde – já nicméně ke každému hostovi od začátku přistupuju tak, jako kdyby už neměl nikdy přijít, takže si ho chci pořádně užít. Třeba Vratislav Mynář, Andrej Babiš nebo Miloš Zeman se vždycky vyloženě těší, když můžou přijít. Jsou rádi, že konečně dostanou ty skutečně podstatné otázky, a když se jim zatoulají myšlenky, tak je někdo vrátí k tématu,“ dodává zkušená moderátorka s milou jízlivostí.

Pokud se chcete dozvědět, koho by Marie Bastlová chtěla vyzpovídat v Ptám se já ze všech nejvíc, nebo na kterého ministra jsme při našem průletu vládou úplně zapomněli, pusťte si Šťastný podcast v přehrávači nahoře.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované