Hlavní obsah

Šťastný podcast: Šídlo s Witowskou a Štindlem zakládají Klub 50

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Poslechněte si speciál Šťastného podcastu se Světlanou Witowskou a Ondřejem Štindlem.

Reklama

Článek

Jindřich Šídlo, Světlana Witowská a Ondřej Štindl zakládají novou podpůrnou skupinu Klub 50. A vy si v tomto bonusovém Šťastném podcastu můžete poslechnout, jak vypadala ustavující schůze.

Generace padesátníků se, slovy Jindřicha Šídla, vyznačuje dvěma věcmi. Nadává mladé generaci a vzpomíná na devadesátá léta. (Světlana Witowská tedy oboje odmítla, ale to bude tím, že jí ještě nějakou dobu vlastně nebude 50.) A tak se během natáčení Šťastné padesátky vzpomínalo rovněž – třeba na první pořad Ondřeje Štindla v Rádiu Stalin.

„Jednou jsem šel po ulici a říkal jsem si, co já budu v tom rádiu dělat. A pak mě to napadlo. Šel jsem do obchodního centra a tam jsem za pět korun našel jistý typ klenotů. Našel jsem tam třeba cizojazyčné verze našich písní, které byly určené k exportu – jestli si pamatujete Kde jsi od Dalibora Jandy, tak já jsem měl singl, kde se to jmenovalo Stacy a bylo to německy,“ popisuje Štindl.

Pusťte si aktuální díl Šťastného pondělí

Povídali jsme si také o překvapivém kroku Světlany Witowské, která na konci října odešla z České televize, kde dosáhla v podstatě až na pomyslný profesní vrchol. A tak se debata stočila k otázce: Proč v tomhle věku dělat takové prudké změny a odcházet?

„Kdy jindy má člověk riskovat než teď. Všechno, co jsem chtěla dělat v televizi, už mám za sebou. A Václava (Moravce) tam dělat nechci,“ vtipkuje Witowská, „takže jsem udělala ten riskantní krok a uvidíme, třeba se mi vyplatí a třeba se mi nevyplatí. A když tak budu dělat něco jiného. Prodávat zmrzlinu. Nebo policajtku. I když tam by mi řekli, že bych musela nejdřív chodit jako pochůzkářka a řídit dopravu.“

Jak se staví Witowská a Štindl k prezidentským volbám a myslí si, že jsou opravdu důležité? Kdo komu nabídl tykání? A ve které české redakci je nejklidnější pracovní prostředí?

Hromada vzpomínek i glos aktuální společenské situace vás čeká v přehrávači nahoře.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované