Hlavní obsah

Šťastný podcast: Zkusili jsme Babišův test. Teď víme, jak vzniká mléko

Foto: FTV Prima

Šťastný podcast se tentokrát zaměřuje na první dámy nebo teorii Andreje Babiše na téma, kde se tvoří kravské mléko.

Reklama

Článek

Jaké byly české první dámy a proč je mléko nekonečný zdroj čisté energie? Nejen na tyto otázky odpovídá další Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Zatímco v aktuálním Šťastném pondělí jsme se dívali na potenciál prvních dam (nebo prvního pána), které by mohly do úřadu nastoupit v březnu, Šťastný podcast jsme věnovali manželkám minulých prezidentů. Jak říká Jindřich Šídlo, každá při vykonávání této často nevděčné role vnesla na Hrad svůj vlastí styl.

„Olga Havlová tu roli definovala, zavedla k tomu i takové věci jako charitu, Výbor dobré vůle. A jako první dáma byla velmi spontánní. Dagmar Havlová byla průraznější, a dokonce chtěla institut první dámy definovat v zákoně, což se jí nepovedlo. Na Hradě pak byla chvílemi dost odstrkovaná. A na Livii Klausové jsem měl nejradši ty momenty, kdy Václavu Klausovi říkala ‚Klausi‘. Vždy si zakládala na tom, že jsou partneři nejen životní, ale i profesní,“ vzpomíná Šídlo.

Mluvili jsme také o stále současné první dámě Ivaně Zemanové. Především o tom, že jsme úplně zapomněli, že aktuálně nějakou první dámu máme.

„Já jsem ji párkrát zaznamenal na začátku její kariéry jako první dámy, kdy navštěvovala Klokánky. Ale i v prvním Zemanově období hrála mnohem větší roli jeho dcera Kateřina Zemanová. Doteď si vybavuju, jak ji po vítězství v roce 2013 vítězoslavně objal a zeptal se jí, jestli bude jeho takzvaně první slečna,“ popisuje Konstantin Sulimenko.

Pusťte si aktuální Šťastné pondělí

Ve druhé části satirického podcastu, kterou vždy věnujeme sociálním sítím, jsme nemohli vynechat video, jež rozhýbalo (nejen) twitter. Ano, myslíme samozřejmě Andreje Babiše u tabule, kde se snažil vzpomenout si aspoň na jedno dílo Karla Čapka nebo na výčet planet Sluneční soustavy.

„Mě ale nejvíc zaujalo, že největší příjemce zemědělských dotací si myslí, že se v žaludku krávy tvoří mléko,“ glosuje Šídlo.

„Ano, mléko vzniká tak, že vypijete mléko, žaludek ho stráví a potom vyprodukuje mléko,“ dodává Ondřej Lasák.

Dokázal Jindřich Šídlo správně vyjmenovat všechny žaludky krávy? A musí vůbec prezident takové věci vědět? O tom všem a mnohém dalším mluvíme v posledním letošním Šťastném podcastu. Poslechnout si ho můžete v přehrávači nahoře.

Už teď se můžete těšit na speciální novoroční díl, se kterým se vrátíme už 2. ledna.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované