Hlavní obsah

Co poslouchat přes svátky? Tipy od podcastové redakce Seznam Zpráv

Foto: Seznam Zprávy

Jan Kordovský si do svátečního dílu podcastu Stopáž pozval své kolegy. Bavili se samozřejmě o podcastech.

Reklama

Článek

Editoři podcastů Seznam Zpráv hodnotí ve speciálním dílu Stopáže podcastové pokroky, úspěchy i chyby a prozrazují, co budou poslouchat a sledovat přes vánoční svátky.

Podcast Stopáž vás tentokrát vezme do zákulisí výroby vašich oblíbených podcastů, které vznikají pod značkou Seznam Zprávy.

Kolikrát musel editor Robert Candra z podcastu Vlevo dole vystřihnout „jakoby“ Václava Dolejšího? Řídí se editor Jakub Viliš investičními radami Radovana Vávry z podcastu Ve vatě? Co si editorka sociálních sítí Míša Hofmanová myslí o Instagramu? A jak často chce šéfeditorka audiotýmu Hana Němečková přerazit moderátora Stopáže Jana Kordovského?

To se dozvíte v podcastové besídce, kterou jsme pro vás letos natočili už podruhé. Uslyšíte také moderátorky a moderátory našich podcastů Ptám se já, Vlevo dole nebo Ve vatě. Prozradí, která z letošních epizod pro ně byla výjimečná a proč.

Členové podcastového týmu také prozradili Janu Kordovskému, které podcasty je letos bavily nejvíc a u čeho budou u svátků odpočívat.

Tohle jsou jejich tipy:

Robert Candra, editor podcastů

Doporučím podcast, který mě nakopl poté, co jsem byl všeho trochu „přeposlouchaný“ – Life in the Peloton ve mně znovu zažehl jiskru zájmu o nízkonákladové podcasty, které jsou postavené na charismatické osobnosti tvůrce. Tenhle se jmenuje Mitch Docker a je to donedávna aktivní profesionální silniční cyklista, který si zve své kolegy a řeší s nimi všechno kolem cyklistiky.

A jinak doporučím, ať posluchači sledují cyklokrosovou sezonu! 26. prosince nás čeká Světový pohár v Dendermonde, kde se poprvé utkají Wout van Aert a Mathieu van der Poel.

Jakub Viliš, editor podcastů

Fandím investičním podcastům, proto mě baví práce na našem podcastu Ve vatě. Takže z podobného ranku doporučím Offline Štěpána Křečka a konkrétně díl s Tomášem Etzlerem o Číně, investování a životě tam. Největší hit tohoto roku je pro mě podcast Přepište dějiny. Mám také moc rád podcast Za humny. Sleduju také po očku, co dělá deník E15. A v Hospodářských novinách dělá Petr Lukáč skvělý Krypto Insider.

A poslechněte si novou desku Katarzie.

Michaela Hofmanová, editorka sociálních sítí

Mám ráda podcast History of Drinking, který začala natáčet jedna americká barmanka během pandemie, protože neměla koho obsluhovat. Vypráví tam o různých koktejlech, jaká je jejich historie, nebo o svých zkušenostech, jak je poprvé připravovala. Je to zábavný podcast, pokud se chcete oprostit od aktuálního zpravodajství.

A mimo podcasty doporučím krásný norský film Nejhorší člověk na světě.

Hana Němečková, šéfeditorka podcastů a newsletterů

Podobně jako Jakub se snažím sledovat práci konkurence, zaujala mě třeba Akce Olej od Zuzany Vlasaté a Brit Jensen, která vyšla na Deníku Referendum. Myslím, že se autorky s touto složitou kauzou „zakleknutí“ a obvinění z karuselových podvodů vypořádaly vypravěčsky velmi zajímavě. Jinak si nenechám ujít ICYMI o internetové kultuře od Slate a podcast Table Manners, kde výborná britská zpěvačka Jessie Ware zve se svou mámou k nim domů na večeři různé celebrity a u toho se baví o životě a jídle.

Jinak budu sledovat třetí sérii Succession, seriálu HBO o bojích v mediálním impériu po vzoru News Corp Ruperta Murdocha.

Pusťte si speciální Stopáž se zákulisními drby a tipy na podcasty v přehrávači v úvodu článku.

Stopáž

Týdenní podcast o technologiích, společnosti a všem mezi tím. Uvádí Jan Kordovský (@korda).

Souhrn nejdůležitějšího dění, analýza s redaktory Seznam Zpráv, rozhovory s hosty, glosy. Každý pátek na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů Stopáže najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované