Hlavní obsah

Vlevo dole: V hnutí ANO bude po volbách horko

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Andrej Babiš bude po volbách řešit budoucnost hnutí ANO.

Reklama

Článek

Andrej Babiš opakuje, že chce mír, s frekvencí, za kterou by se nemusela stydět ani Miss World. Jenže právě mír je něco, co v jeho vlastním hnutí nebude, ať už to v sobotu dopadne jakkoli. Téma pro Reaktor podcastu Vlevo dole.

„Když Andrej Babiš vyhraje, svede se v ANO bitva o jeho nástupce v čele. A bát by se měli i odvážlivci, kteří se před volbami vyslovili proti šéfovi, Ivo Vondrák a Tomáš Macura,“ říká Lucie Stuchlíková.

„Rebelové se musí bát, i když Andrej Babiš prohraje, protože se na ně ukáže jako na jeden z důvodů neúspěchu,“ dodává Václav Dolejší. V případě prohry se ale také může stát, že hlasy odpůrců současné politiky ANO posílí – přece jen půjde o třetí „nevýhru“ v řadě.

A co v případě prohry udělá samotný Andrej Babiš?

Podle autorů podcastu je možnost, že opoziční roli nevydrží a odejde z politiky. Pravděpodobnější ale je, že ho – stejně jako Miloše Zemana – povede touha po pomstě do parlamentních voleb.

Poslechněte si předchozí Reaktor

Co se stalo, že Petra Pavla začaly bavit televizní debaty? Kolik důvodů, proč by byl Andrej Babiš dobrý prezident, dá Lucie s Václavem dohromady? A bude Babiš na Nově předstírat, že Pavel zemřel?

Poslechněte si Reaktor v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované