Hlavní obsah

Vlevo dole: Babiš si věří, že debaty nepotřebuje. Nepřecenil se?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Kdo chce vidět Andreje Babiše, musí za ním na jeho talkshow.

Reklama

Článek

Jak stráví prezidentští kandidáti poslední týden před volbami? Nerudová s Pavlem na debatách, Babiš u soudu, kde si vyslechne rozsudek v kauze Čapí hnízdo. Nečekaně se vzchopil Jaroslav Bašta, jehož SPD zahájila frontální útok na své voliče.

Podle sociologů má Bašta šanci ubrat pár procent Andreji Babišovi. A pokud bude souboj o postup do druhého kola mezi hlavní trojicí vyrovnaný, může to hrát důležitou roli.

„Jsem trochu překvapený. Myslel jsem si, že čtyřiasedmdesátiletý unavený Bašta lidi nenaláká. Ale jak se ukazuje, voliči SPD jsou prostě disciplinovaní – a když Tomio Okamura zavelí, jdou,“ říká Václav Dolejší.

Poslechněte si další epizody Vlevo dole

A zatímco SPD pořádá frontální útok a slibuje, že odvolá vládu Petra Fialy, tým Andreje Babiše odmítá jednu debatu za druhou. Nakonec půjde jen do té poslední – na Novu ve čtvrtek. Je ale dobrá strategie nepřijít například do debaty Blesku, který pak dva dny rozjíždí články, že „Babiš se na čtenáře vykašlal“?

„Kromě toho, že se Andrej Babiš bojí do debat jít, spoléhá na to, že ho každý zná, a ukazovat se v televizi tedy nepotřebuje. Jenže on musí získat i jiné než svoje běžné voliče. A nebýt celý týden vidět? Nevím, jestli se přece jen trochu nepřecenil,“ přemýšlí Lucie Stuchlíková.

Proč Babiš nejde do debat? Jak by toho Pavel s Nerudovou měli využít? Co neuvěřitelného tenhle týden dokázal bývalý generál v dejvické nádražce? A kde jste byli házet šipky vy?

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované