Hlavní obsah

Vlevo dole: Pavel vyhlásí válku a Nerudová prodá Sudety. Jaká špína se chystá

Foto: Seznam Zprávy

Andrej Babiš se rozjel. A Vlevo dole spekuluje, jak se pokusí diskreditovat své soupeře.

Reklama

Článek

Dva dny do voleb. Miloš Zeman v prvních dvou přímých volbách ukázal cestičku všem, kteří si chtějí v závěru kampaně pomoct nějakou tou špínou na své soupeře. A všechny jeho recepty se už víceméně objevují i letos.

V roce 2013 si dal Zeman na billboardy Stop vládě, v roce 2018 kampaň postavil na varování před migrací.

„Obojí už využívá Andrej Babiš. V dopise voličům varuje před novou migrační vlnou, tepe do vlády a po prvním kole plánuje sněmovní spektákl s vyslovením nedůvěry,“ popisuje Lucie Stuchlíková.

Před deseti lety zabrala proti Karlu Schwarzenbergovi sudetoněmecká karta, která se teď objevuje v kampani SPD proti Danuši Nerudové. A řetězové maily zase odhalily, že generál v případě vítězství pošle všechny na frontu.

A zatímco Andrej Babiš se poučil, druhý tábor zjevně ne. Například vládní koalice svolá Babišovi mimořádnou schůzi do deseti dnů, tedy ještě před druhým kolem voleb. Zákon to sice takto přesně neurčuje, ale slovy Marka Výborného (KDU-ČSL) je to přece „úzus a ten je nutno dodržet“.

Poslechněte si předchozí Reaktor

„Připomíná mi to kampaň Jiřího Drahoše, kdy mu nedokázali vysvětlit, že slušná kampaň, když slušně hraje jenom jeden, nefunguje,“ říká Václav Dolejší.

Co nejnaivnějšího padne v dnešním díle? Obstojí Václav v kvízu, jestli má větší ego Marek Hilšer, nebo Pavel Fischer? A co má Andrej Babiš ve složce na svoje soupeře podle vás?

Napište nám do komentářů. Nejdřív si ale poslechněte čerstvý Reaktor v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované