Hlavní obsah

Vlevo dole: Vláda si nechala od opozice vnutit, že zapomíná na Čechy

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Jak se daří vládní koalici komunikace v době několikanásobné krize?

Reklama

Článek

Kabinet Petra Fialy musí řešit několik krizí zároveň: kromě války a přílivu uprchlíků ještě epidemii covidu, vysokou inflaci, krachy dodavatelů energií nebo rozvrácené finance pro předchozí vládě.

A do toho opozice začíná pětikoaliční vládu ostřelovat kvůli tomu, že je sice hezké, jak pomáhá ukrajinským uprchlíkům, ale zároveň ji kritizuje, že zapomíná řešit „domácí potíže“ – hlavně vysoké ceny. Jak se to vládě daří zvládat? Téma pro aktuální epizodu politického podcastu Vlevo dole.

Tato epizoda vychází s denním zpožděním kvůli peripetiím Hradu s milostí pro šéfa lánské obory Miloše Baláka, které museli Lucie Stuchlíková s Václavem Dolejším probrat přednostně:

A protože jsme v Česku, nedá se úplně zaručit, že se za 24 hodin zpoždění některá fakta z původně natočeného dílu nezměnila.

Kromě vládní komunikace samotné jsou tématem i lidé, kteří s ní premiérovi Petrovi Fialovi pomáhají. „Premiér má kolem sebe úzký tým lidí, se kterými pracuje už od doby, kdy přebíral ODS,“ říká Václav Dolejší.

Proč chytla kancléřova hospoda? Kdo předběhl Tomio Okamuru s tématem „nepřizpůsobivých“? Pomůže kampaň, aby lidé nezačali Ukrajincům závidět? Celou epizodu politické talkshow Vlevo dole si poslechněte v přehrávači v úvodu.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované