Hlavní obsah

Australan Dub FX zahrál pro Seznam na náplavce. Ještě předtím vyprodal Lucernu

Dub FX navštívil Prahu a zahrál pro Seznam na pražské náplavce.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Australský zpěvák, looper a beat boxer Dub FX vyprodal před několika dny pražskou Lucernu. Pořídili jsme s ním exkluzivní rozhovor na náplavce, kde dokonce zahrál dvě skladby na akustickou kytaru jakožto poděkování fanouškům.

Článek

Dub FX začínal jako pouliční umělec, který se svou show mnoho let cestoval po celém světě, než začal bavit davy na hudebních festivalech. Na jeho projevu je jedinečný fakt, že hlavní roli hraje pouze hlas a několik efektů. Díky mnohaleté praxi dokáže bravurně přeskakovat mezi mnoha žánry typu reggae či hip hop, ale také nejrůznějšími polohami hlasu.

V Česku vystupoval již mnohokrát, ať už v klubech nebo na festivalech typu Colours of Ostrava nebo Mighty Sounds, ale vyprodat Lucernu je dalším úspěchem v jeho bohaté kariéře.

Pořídili jsme s ním exkluzivní rozhovor na náplavce, po kterém zahrál dvě skladby na akustickou kytaru, jako poděkování za vyprodaný koncert. „Jezdím k vám už roku 2011 a vždy to bylo nádherné. Nemám si skutečně na co stěžovat. Jsem unesený, protože jsem u vás toto léto hrál hned na dvou festivalech a dnes jsem vyprodal Lucernu, která má kapacitu dva a půl tisíce diváků. Je to krásný důkaz toho, že tu mám stále více a více fanoušků,“ zmiňuje Dub FX.

Značný vliv na jeho pozici v České republice mělo vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava, kdy v roce 2013 otevíral program na hlavním pódiu a později vše korunoval na Festivalu v ulicích: „Na ten den nikdy nezapomenu. Pořád nemůžu uvěřit tomu, že jsem rozjížděl program na hlavním pódiu. Bylo to luxusní. Stejně tak na Festivalu v ulicích, kde bylo úplně narváno. Opravdu nádherný den. Moc rád vzpomínám i na akce typu Rock For Churchill nebo Mighty Sounds, kde jsem byl na metalové stagi, což bylo dost unikátní,“ upřesňuje Dub FX a dodává: „Minulost je jedna věc, ale v brzké budoucnosti se můžete těšit na mnoho nových živých záznamů a počátkem roku 2020 i na mou novou desku.“

Rozhovor probíhal v pravé poledne na náplavce, kam jsme jen několik hodin předem pozvali účastníky vyprodaného večerního koncertu. I po dohodě s managementem hlavní hvězdy a pořadateli jsme pozvánku na natáčení nezveřejňovali večer předem, aby se akce nevymkla kontrole. Veškerá realizace probíhala svižně, v hotelu byl celý tým nastoupen přesně v jedenáct a samotný Dub FX si venku nacvičoval své vystoupení. Po rozhovoru totiž přislíbil zahrát dvě skladby na akustickou kytaru, což bylo po logistické stránce nejjednodušší řešení. Pražská doprava byla v dopoledních hodinách překvapivě vřelá, a proto jsme pasažérům nabídli svačinu.

„Moc rád bych si dal kávu a toast,“ zvolal Ben, alias Dub FX ze zadního sedadla a proto jsme vyrazili poblíž do kavárny Čekárna na Výtoni, kde si nechal doporučit jídlo. „Měl jsi pravdu, ten salámový toast byl luxusní,“ uznal Ben a po pozdní snídani jsme vyrazili k břehu Vltavy.

Další průběh akce můžete shlédnout v přiložené video reportáži, která je součástí pořadu Slavní.

V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované