Hlavní obsah

Australská policie odhalila 330 kilo metamfetaminu, na ulici by měl cenu až 214 milionů dolarů

Australská policie zadržela 330 kilo metanfetaminu.Video: Háta Sassmannová, AP

 

Reklama

K odhalení zásilky došlo v rámci největší protidrogové akce v zemi. Zásilka ukrytá na nákladní lodi pravděpodobně mířila do Jižní Austrálie.

Článek

Australská policie v pondělí zadržela 330 kilo metamfetaminu. Během zásahu zadržela tři lidi, muže ve věku 64, 61 a 45 let. Zásilka drog byla určena pro nejlidnatější město Jižní Austrálie Adelaide. Místo původu drog zatím není známé.

„Jde o největší množství zabaveného metamfetaminu v Jižní Austrálii. Potenciální prodejní cena tohoto množství drog na ulici je až 214 milionů dolarů. Pašeráci podílející se na tomto dovozu měli za cíl dosáhnout značných zisků. Nyní nemají co prodávat, takže nemají žádný zisk, nemají žádnou budoucnost a pravděpodobně stráví zbytek života ve vězení,” řekl k případu zástupce australské federální policie Neil Gaughan. Podle něj Austrálie tvrdě bojuje proti organizovanému zločinu a v posledních letech se jí daří odhalovat čím dál více případů.

Drogy byly ukryty v kontejnerech na nákladní lodi. K dopadení podezřelých došlo v rámci největšího protidrogového zásahu v Austrálii.

Španělská a portugalská policie zadržela devítičlenný gang, který se snažil propašovat 745 kg kokainu v čerstvých ananasech. (video: Nacional Polícia).

Reklama

Související témata:

Doporučované