Hlavní obsah

Australská rodina přežila ničivý požár jachty. I s malým dítětem se vrhli do moře

Patnáct metrů dlouhá loď celá shořela, trosky pak klesly ke dnu.Video: Šimon Felenda, AP

 

Reklama

Pět dospělých a malá dívka museli z hořící jachty vyskočit do moře. Všechny zachránila posádka z okolo plující lodi. Poškozené plavidlo se po požáru potopilo.

Článek

Pětiletá dívka s pěti dospělými přežili ničivý požár své lodi. Vypluli na 15 metrů dlouhé motorové jachtě z města Perth v západní Austrálii na ostrov Rottnest. Tam chtěli strávit Nový rok. Během plavby ale jejich plavidlo začalo hořet. Agentura AP přežití posádky označila za zázrak.

Požár vypukl ve strojovně. Odtud se rozšířil po celé jachtě tak rychle, že posádka neměla ani dost času, aby přivolala pomoc. Pětice dospělých skočila i s pětiletou dívkou do moře bez záchranných vest. Podle australské policie rodinu z vody vytáhla posádka okolo plujícího člunu. Na břeh pak rodinu dopravili členové místní záchranné služby. Jachta se po požáru potopila.

Australská policie rovněž uvedla, že nikdo z členů posádky nebyl zraněný. Podle jednoho z příslušníků, seržanta Crawshawa, jde o velké štěstí.

„Nikdo z nich neměl záchrannou vestu. Ani nevíme, jaké jsou jejich plavecké schopnosti. Voda byla naštěstí relativně teplá a kolem plula spousta dalších lodí. Za jiných okolností mohla celá událost skončit mnohem tragičtěji.”

Co konkrétně požár způsobilo, vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Doporučované