Hlavní obsah

Televize stáhla díl seriálu o pavoucích. Rodiče se báli, že si s nimi děti budou hrát

Australská televize musela stáhnout epizodu seriálu Prasátko Peppa o pavoucích. Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Do problémů se kvůli tomu samému dílu Prasátka Peppy dostala už v roce 2012 australská televize ABC a letos i kanál Nick Jr. kvůli tomu, že pavouky zobrazuje jako neškodná zvířátka.

Článek

Velký rozruch vyvolala v Austrálii epizoda britského seriálu Prasátko Peppa o pavoucích. Otec malému prasátku v pětiminutovém díle říká, že pavouk je velmi malé zvířátko a nemůže mu ublížit. Prasátko Peppa si pak s pavoukem hraje jako s kamarádem.

To se nelíbilo rodičům a některým odborníkům už v roce 2012, kdy musela epizodu z vysílání stáhnout australská televize ABC. Nyní ji z programového schématu musel vyřadit i kanál Nick Jr. V Austrálii žijí jedni z nejjedovatějších pavouků na světě. Lidé se bojí, že by si s nimi děti po zhlédnutí dílu s názvem Pan Štíhlonožka mohly chtít hrát.

Nick Jr. se stáhnutí epizody zpočátku bránil. „Způsob, jakým je pavouk v epizodě zobrazován, snižuje jakýkoliv škodlivý nebo nebezpečný dopad, pavouk nevypadá jako skutečný, má usměvavý obličej a je zobrazen v kontextu spolu s dalšími mluvícími zvířaty,“ vyjádřila se televize a dodala, že v epizodě jde hlavně o učení respektu ke všem živým tvorům.

Ačkoliv si kanál Nick Jr. stále stojí za svým názorem, po stížnostech rodičů a mediálním tlaku díl Pan Štíhlonožka z programového schématu nakonec odstranil.

Reklama

Související témata:

Doporučované