Hlavní obsah

Autobusu nejspíš selhaly brzdy, lidé z něj mají zlomeniny, řidič zemřel

V severní Itálii havaroval v pátek večer autobus s přibližně 30 českými turisty, zranění nejsou v ohrožení života.

Reklama

Článek

Žádný z asi 20 zraněných pasažérů českého autobusu, který v pátek večer havaroval v Itálii, není v ohrožení života. ČTK to sdělila mluvčí českého Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. Případ podle ní řeší pojišťovna, jejíž asistenční služba je v kontaktu s partnerskou pojišťovnou v Itálii a stará se nezraněným o ubytování. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Nehoda se stala přibližně v 19:00 v malé obci Ronzone mezi Bolzanem a Trentem. Podle Lagronové šlo o autobus CK Mayer & Crocus se zhruba 40 cestujícími. Řidič autobusu zemřel.

Pro turisty, kteří byli na několikadenním výletě v italských horách, již podle české velvyslankyně v Římě Hany Hubáčkové přijel náhradní autobus a skupina by se měla vrátit domů v neděli. Původně měla odjet ještě dnes. „Někteří ale budou vyslechnuti karabiníky, tak je potřeba, aby tam zůstali a byli k dispozici,” uvedla Hubáčková.

Turistům na místě podle ní pomáhá konzulka, honorární konzul a také delegátka cestovní kanceláře. „Jsme tam k dispozici i kvůli překladům, protože to je nutné,” dodala velvyslankyně.

Přesný počet zraněných zatím není znám. Zranilo se kolem 20 lidí, z toho asi pět středně těžce, ale nikdo není v ohrožení života. Vážněji zranění byli převezeni do nemocnice Santa Chiara v Trentu. Podle lékařů zřejmě nebudou muset být operováni, mají hlavně zlomeniny. Ostatní cestující jsou zranění lehce a byli ošetřeni v nemocnicích v okolí.

Autobus podle italského tisku v zatáčce náhle vyjel ze silnice a skončil v travnatém poli. Řidič byl na místě mrtev, potvrdila ČTK Hubáčková. Na místo dorazili hasiči, tři helikoptéry a sedm sanitek.

Italská média uvedla, že autobusu selhaly brzdy. „To jsou skutečně spekulace,” uvedla Hubáčková. Vyšetřování italské policie podle ní ještě neskončilo.

Připomeňte si nedávnou nehodu autobusu v Německu, při které zemřelo 18 lidí.

Nehoda autobusu na německé dálnici má nejméně 18 obětíVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Doporučované