Hlavní obsah

Autogramy až před hotelem a zvláštní požadavky do kabiny, tak vypadá výjezd Realu do Plzně

Real Madrid přiletěl v úterý do Prahy, ve středu čeká španělský velkoklub zápas v Plzni proti tamní Viktorii.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dlouhá léta platilo, že v novodobé historii Ligy mistrů žádný tým nedokázal obhájit vítězství v nejprestižnější klubové soutěži na světě. To platilo ale pouze před érou Realu Madrid pod vedením legendárního Zinédina Zidana.

Článek

Královský klub totiž v posledních letech dokázal ušatý pohár vyhrát hned třikrát v řadě a právě s takovou bilancí v zádech přiletěli fotbalisté Realu Madrid také do České republiky. Konkrétně do Plzně, kterou jim ve švýcarském Nyonu v létě nalosovali do základní skupiny milionářské soutěže.

„Organizaci zápasu proti Realu se věnujeme už dva týdny. Je to ve všem větší než při obvyklém zápase Ligy mistrů, jde se více do detailu. Odpovídá to významu, jaký má náš nejbližší soupeř,“ nechal se slyšet mluvčí Plzně Václav Hanzlík pro iSport.cz.

Dvacetičlenný kádr Realu pro duel v Plzni přiletěl společně s celým realizačním týmem a třeba i televizním expertem Robertem Carlosem do Prahy, kde na ně už čekal klubový autobus. Ten ostatně dorazil po vlastní ose, aby hráče přesunul z české metropole do Plzně.

Před plzeňským hotelem Courtyard by Marriott, kde Real bydlí od úterý do čtvrtka, rozdávali fanouškům autogramy hlavně mladíci Marco Asensio a Sergio Reguilon. Nicméně jeden fanoušek ulovil i podpis kapitána Sergia Ramose. Hvězdy typu Luky Modriče či Karima Benzemy se dychtivým lovcům podpisů omluvily.

V úterý odpoledne si slavný klub vyzkoušel také zázemí plzeňské Doosan Areny. „Do kabiny chtěl Real šest masážních lehátek a dva rotopedy,“ vypíchl Hanzlík jeden z netradičních požadavků slavného velkoklubu. „Ve většině případů se ale jedná o standardní věci, jen ve větším množství než obvykle,“ dodal plzeňský tiskový mluvčí pro server sport.cz.

O tom, že jde o mimořádný fotbalový zápas, svědčí i zájem médií. Na duel se akreditovalo více než 200 novinářů ze sedmi zemí. „V Doosan Areně jich nikdy nebylo víc. Například flash rozhovory bude vysílat sedm televizních stanic. K tomuto účelu musela být vyklizena jedna kancelář,“ pokračoval Hanzlík.

Real by mohl vyslat na hřiště i svou jedenáctku složenou pouze z klubových novinářů. Právě tolik lidí se v Realu včetně experta Roberta Carlose stará o klubové komunikační kanály.

Reklama

Doporučované