Hlavní obsah

Automobilka PSA provozující TPCA v Kolíně dosáhla loni rekordního prodeje

PSA Group provozující v Česku TPCA loni dosáhla rekordního prodeje.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Francouzská automobilová skupina PSA Group v loňském roce zvýšila prodej o 6,8 procenta na rekordních 3,88 milionu vozů. Za růstem stálo převzetí německého konkurenta Opel, jež kompenzovalo pokračující pokles prodeje na čínském trhu. V úterý to oznámila firma, která působí i v České republice.

Článek

Automobilka PSA předloni koupila Opel i jeho sesterskou britskou značku Vauxhall od amerického koncernu General Motors. Odbyt značek Opel a Vauxhall v loňském roce dosáhl 1,04 milionu vozů. Prodej francouzských značek skupiny PSA, tedy Peugeot, Citroën a DS, o 12 procent klesl a činil 2,84 milionu vozů.

Skupina PSA se nadále potýká s problémy v Číně, která je největším automobilovým trhem na světě. Odbyt PSA na čínském trhu se loni propadl o 32 procent na 262 583 vozů, uvedla agentura Reuters.

PSA má výrobní aktivity i v České republice, kde společně s japonskou Toyotou provozuje kolínskou automobilku TPCA. Závod sice od roku 2021 kompletně převezme Toyota, bude v něm ale dál vyrábět automobily pro oba podniky.

Reklama

Doporučované