Hlavní obsah

Ohromující módní divadlo. Tak se loučil autor slavné Madonniny špičaté podprsenky

Foto: Francois Durand / Getty Images

Slavný francouzský návrhář Jean-Paul Gaultier se spektakulární módní přehlídkou na jevišti pařížského divadla Châtelet rozloučil se světem vysoké krejčoviny.

Reklama

Sedmašedesátiletý tvůrce Jean-Paul Gaultier předem ohlásil, že středeční přehlídka bude jeho poslední, a koncipoval ji proto z části jako retrospektivu ikonických modelů vzniklých během jeho půl století trvající kariéry v módním byznysu. Gaultier nezapomněl ani na svůj patrně nejslavnější model – odvážnou podprsenku vytvořenou speciálně pro turné zpěvačky Maddony v roce 1990.

Článek

Gaultier platil za jednu z největších ikon módního světa, strhával na sebe pozornost svými provokativními modely a snažil se nabourávat stereotypy. I lidé, kteří módu nesledují, zřejmě znají jeho pánské obleky se sukněmi nebo právě korzet se špičatou podprsenkou, který nosívala na koncertech zpěvačka Madonna. Kromě ní si jeho práci oblíbily i další hudební hvězdy včetně Rihanny, Marylina Mansona či Lady Gaga.

Gaultier, označovaný svého času za enfant terrible francouzské módy, začal kariéru u Pierra Cardina na začátku 70. let a už v roce 1976 představil svou první samostatnou kolekci. Sám 97letý Cardin ve středu poslední přehlídku svého někdejšího žáka rovněž osobně sledoval.

+9

Reklama

Související témata:
Jean Paul Gaultier

Doporučované